Foto: Capital Pictures/Scanpix/LETA, AFP/Scanpix/LETA

Vadošie franču režisori Benuā Žako (Benoît Jacquot) un Žaks Duajons (Jacques Doillon) aizturēti, lai izvaicātu par apsūdzībām par seksuālu vardarbību, kas veikta pagātnē, vēsta Francijas plašsaziņas līdzekļi. Aktrise Židita Godreša (Judith Godrèche) apsūdzēja Žako izvarošanā un Duajonu par seksuālu vardarbību.

Abi vīrieši ieradās Parīzes policijā pirmdienas rītā. Viņi nolieguši apsūdzības un advokāti nosodījuši režisoru aizturēšanu, vēsta BBC.

Duajona advokāte sacījusi, ka nekādi legāli kritēriji nevar attaisnot viņa aizturēšanu un nopratināšanu 36 gadus pēc iespējamā notikuma. Taču saskaņā ar Francijas likumiem, personu var aizturēt policijā ar apcietinājuma laiku līdz 48 stundām.

Šī gada sākumā 51 gadu vecā aktrise un režisore Godreša iesniedza sūdzību par 77 gadus veco režisoru Žako, apsūdzot viņu izvarošanā 1986. gadā, kad viņai bija tikai 14 gadi. Aktrise apgalvoja, ka attiecību laikā, kas ilga līdz pat 90. gadiem, režisoram bijusi neveselīga vara pār viņu.

Godreša apsūdzēja arī Duajonu par seksuālu vardarbību filmēšanas laukumā, kad viņa piedalījā vienā no režisora filmām.

Aktrises apsūdzību dēļ 2024. gada februārī tika uzsākta izmeklēšana.

Foto: Publicitātes foto

Reaģējot uz apcietinājumu, Godreša "Instagram" ievietoja "story" – attēlu ar sevi jaunībā un blakus viņai Benuā Žako, un aprakstu: "Es raudu... No šī visa... Es nezinu vai man ir spēks, bet man tas būs. Man tas būs... viņai."

Džūdita Godreša karjeras sākumā bija pazīstama ar lomām filmās "The Beggers" un "The Disenchanted", kuras veidojis režisors Benuā Žako. Viņš rada filmas kopš 70. gadiem un 2012. gadā atklāja starptautisko kino festivālu ar drāmu "Farewell, My Queen".

Godreša spēlējusi Duajona filmā 1989. gadā "The 15 Year Old Girl", kura tika izrādīta Maskavas starptautiskajā kino festivālā. Režisora jaunākās filmas ir "Rodin and You, Me and Us".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!