Foto: Shutterstock

Žurnāls "Forbes" apkopojis pilsētas, kuras ir ideāli piemērotas kā vietējiem, tā tūristiem, lai nesteidzīgā solī baudītu arhitektūru, kultūru un brīnišķās ainavas.

Lai sarakstu izveidotu, analītiķi izmantoja pilsētas pastaigu rādītājus no tādiem avotiem kā "Tourlane" un "WalkScore", pēc tam kartēja attālumus starp populārākajiem tūrisma objektiem.

1. Florence, Itālija

Pilsētas kompaktais izkārtojums nozīmē, ka visas galvenās apskates vietas atrodas nepilna kilometra rādiusā, tāpēc apmeklētājiem ir viegli objektus izpētīt, ejot kājām. Turklāt Florences centru var izstaigāt arī divās stundās.

Foto: Shutterstock

2. Rīga, Latvija

Tūristiem tik iecienītie apskates objekti – Rīgas Doms, Centrāltirgus, Melngalvju nams, Bastejkalna parks un Vērmanes dārzs arī atrodas viens otram tuvumā, tamdēļ no viena objekta līdz otram nav jāmēro gaisa gabali un var aizsoļot kājām.

Foto: Shutterstock

3. Hamburga, Vācija

Lai arī pilsētā pieejams ļoti labi izplānoti sabiedriskā transporta maršruti, tā ir tik gleznaina, ka cilvēki uz tīkamajiem apskates objektiem dodas kājām. Turklāt arī – tie nav tālu viens no otra.

Foto: Shutterstock

4. Porto, Portugāle

Porto apvieno šauras bruģakmens ieliņas un slavenus orientierus, piemēram, "Dom Luís I" tiltu un "Livraria Lello". Turklāt pilsētā labiekārtotie parki rada vēl lielāku vēlmi doties pastaigā. Arī gaiss šeit ir ļoti kvalitatīvs, jo pilsēta atrodas piekrastē.

Foto: Shutterstock

5. Madride, Spānija

Tā kā galvenās apskates vietas, piemēram, Karaliskā pils un Prado muzejs atrodas netālu viens no otra, Madridi ir viegli izpētīt, ejot ar kājām. Vispiemērotākie centrālie rajoni staigāšanai ir "Puerta del Sol" un "Retiro Park", jo abi ir ar interesantu vēsturi.

Foto: Shutterstock

6. Edinburga, Skotija

Edinburga ir pazīstama ar koptajiem parkiem un vēsturiskajiem apskates objektiem, padarot to par lielisku pilsētu soļošanas entuziastiem.

Foto: Shutterstock

7. Tallina, Igaunija

Tā kā viens no populārākajiem apskates objektiem Tallinā ir vecpilsēta, tā ar savām šaurajām, bruģētajām ieliņām ir ideāls galamērķis pastaigām, kad pa ceļam var baudīt gan arhitektūras, gan kulinārijas šedevrus.

Foto: Shutterstock

8. Stokholma, Zviedrija

Pilsētēta pastaigu cienītājiem piedāvā kvalitatīvu gaisu. Stokholmas populārākās apskates vietas, tostarp Karaļa pils un Vasa muzejs, atrodas pāris kilometru rādiusā viens no otra.

Foto: Shutterstock

8. Sidneja, Austrālija

Liela daļa no šī saraksta pilsētām atrodas Eiropā, bet arī Sidneja ar slaveno opernamu un Karalisko botānisko dārzu ir vieta, kur nesteidzīgi pastaigāties.

Foto: Shutterstock

10. Bostona, Masačūsetsa

Lai arī ASV nav zināma kā draudzīgākā valsts pastaigām, Bostona ir patīkams izņēmums, jo šeit ir daudz skaistu parku un labi zināmie apskates objekti ir kompakti, viens otram tuvumā.

Foto: Shutterstock

Pārējās pilsētas sarakstā vari aplūkot šeit.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!