Foto: Jūrmalas valstspilsētas administrācija

Šobrīd Ķemeru vēsturiskajā parkā bagātīgi zied dārza karalienes – rozes. Gandrīz 2300 rožu baltā, sārtā un oranžā krāsā rada reibinošu smaržu un vizuālu baudu.

Jūlijs ir īstais laiks, lai pagūtu izbaudīt vasaras karalienes to ziedēšanas laikā. Ķemeru vēsturiskā parka rožu aleja iekrāsojusies sārtos un oranžos toņos, kur zied rožu šķirnes "Credit Mutuel", "Rugelda", "Caramella" un citas. Balto toņu harmonija un burvība vērojama partera zonā, kur uzziedējušas vairākas gaišo rožu šķirnes.

Kopumā Ķemeru parkā iestādīts gandrīz 2300 rožu, taču vairāk nekā 900 rožu ir jau noziedējušas, tamdēļ jāsteidz baudīt kamēr nav par vēlu. Ja rozes pie sirds neiet, augusta vidū parkā sāks krāsoties skarainās hortenzijas "Grandiflora".

Parka apstādījumos atbilstoši kūrorta stilistikai izmantots daudzveidīgs krāšņumaugu sortiments. Līdzās krāšņi ziedošajām rožu dobēm, parku papildina ziemcieši ar izteiktu dekorativitāti un krāšņi ziedošiem augiem. Šobrīd zied arī tradeskancijas, sarkanā guntiņa, dižā pulkstenīte, gandrenes, astilbes un pelašķi.

Ķemeros var baudīt ne tikai vēsturiskā parka burvību, bet arī uzkāpt 42 metrus augstajā ūdenstornī, kas ir atvērts apmeklētājiem no maija līdz oktobra beigām, katru dienu no plkst.10.00 līdz 18.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!