Foto: Shutterstock

Slepenās slimnīcas Filipīnās ir piedāvājušas plastiskās ķirurģijas pakalpojumus bēgļiem un noziedzniekiem, lai palīdzētu izvairīties no aresta, BBC ziņo varasiestādes.

Divas šādas nelegālās slimnīcas varētu slēgt "tuvāko nedēļu laikā" – policisti šī gada maijā veica reidu Pasajā, Manilas dienvidu piepilsētā. Tajā viņi atrada matu transplantācijas instrumentus, zobu implantus un ādas balināšanas pilienus, kas tika konfiscēti.

"No kā tāda var izveidot pilnīgi jaunu cilvēku," sacīja Vinstons Džons Kasio, Organizētās noziedzības apkarošanas komisijas pārstāvis. Pašlaik tiek uzraudzītas vēl divas nelegālās slimnīcas. Lēš, ka tās ir četras reizes lielākas nekā slimnīca Pasajā.

Reida laikā arestēja trīs ārstus – divus no Vjetnamas un vienu no Ķīnas, kā arī medmāsu un farmaceitu. Nevienam nebija licences, lai strādātu Filipīnās. Slimnīcā atrada arī hemodialīzes aparātu, kas liecina, ka aptuveni 400 kvadrātmetru lielajā iestādē papildu plastiskajai ķirurģijai tika piedāvātas vēl dažādas medicīniskās procedūras.

"No ārpuses tās izskatās kā parastas klīnikas, taču, ieejot iekšā, būsiet pārsteigti par tehnoloģijām, kas viņiem ir," teic Kasio. Neviens tur personu apliecinošu dokumentu nejautā. "Vari būt bēglis vai nelegāls ieceļotājs Filipīnās." Viņš arī piebilst, ka Filipīnu prezidents Ferdinands Markuss nevēlas, lai valsts tiktu uzskatīta par "krāpnieku centru", un ir devis norādījumus ķerties pie krāpnieku fermām, jo "to mērķauditorija ir vērsta pret cilvēkiem no visas pasaules."

Tā, piemēram, 2022. gadā ierēdņi arestēja kādu aizdomās turētu ķīniešu mafijas dalībnieku, kuram, iespējams, tika veikta plastiskā operācija, lai izvairītos no atklāšanas. Šādi gadījumi var būt saistīti slēptajām slimnīcām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!