Foto: LETA

Vētra radījusi bēdīgus skatus vairākās populārās apskates vietās, apturot to darbību uz ilgāku laiku. Vēja un lietus dēļ daudzi tūrisma objekti bija slēgti pirmdien, 29. jūlijā, lai izvairītos no apdraudējuma apmeklētājiem. Tomēr dažas vietas cieta vairāk, un teritoriju sakopšanas darbi prasīs ilgāku laiku, tāpēc tās apmeklētājiem būs slēgtas uz nenoteiktu laiku.

Lieli postījumi nodarīti Ķemeru Nacionālajā parkā, kur daudzviet lauzti koki vai tie izgāzti ar visām saknēm, informē Dabas aizsardzības pārvalde. Drošības apsvērumu dēļ tuvāko dienu laikā nevajadzētu apmeklēt dabas takas un laipas. Tuvākajā laikā speciālisti novērtēs bojājumu apmēru un informēs par iespējām baudīt atpūtu nacionālo parku un citu īpaši aizsargājamo dabas teritoriju dabas takās un atpūtas vietās.

"Latvijas valsts mežu" (LVM) dabas parkā Tērvetē spēcīgās lietusgāzes un vētra radījusi nopietnus postījumus. Naktī parka teritorijā sagāzti desmitiem koku, tie turpināja lūzt arī pirmdienas rītā. Smagi cietis Kurbada zemē esošais Tīklu un Tarzāna parks, vētra skārusi arī vairākas parka tūrisma centra tuvumā esošās ēkas, ziņo LVM. Cietis arī dabas parka glempings, kurā applūdušas pazemes mājiņas un bojāti namiņi kokos, kā arī izskaloti ceļi.

Jūrmalā lielajā vējā cietis Kauguru parks, kur nolauzti vai ar saknēm izrauti daudzi koki, vēsta LETA. Pirmdien koki bija sakrituši uz gājēju celiņiem, daudzi bija nolūzuši, bet ieķērušies citos kokos, līdz zemei nenokrītot, un radot apdraudējumu tiem, kas atrodas zem tiem. Lielajā nokrišņu daudzumā parks applūdis.

Rīgas Domam vējš no jumta atrāvis pārseguma konstrukcijas daļu, un pastāv iespēja, ka šī daļa var atdalīties un nokrist. Tāpēc Doma laukums ir slēgts līdz bīstamības novēršanai. Situāciju apsekos un novērsīs Nacionālā Kultūras mantojuma pārvalde, ziņo LETA.

Uz laiku slēgts Mežotnes tiltiņš pāri Lielupei, ko iecienījuši pastaigu entuziasti. Nokrišņu daudzuma dēļ paaugstinājies ūdenslīmenis, tāpēc no vietas izpeldējis tilts. Kad ūdens līmenis kritīsies, tiltiņš tiks apsekots. Speciālisti konstatēs bojājumus un tos novērsīs, lai tas atkal būtu atvērts apmeklētājiem, ziņo Bauskas apvienības pārvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!