Foto: AP/Scanpix/LETA

Populārās ziņu apmaiņas lietotnes "Telegram" dibinātājs Pāvels Durovs pavēstījis, ka viņam ir vairāk nekā 100 bioloģisko bērnu. Vīrietis to paziņojis savā "Telegram" kanālā.

"Man nupat paziņoja, ka man ir vairāk nekā 100 bioloģisko bērnu," rakstīja Durovs, vaicājot, kā gan tas iespējams čalim, kurš nekad nav precējies un labprātāk dzīvo viens?

Izrādās, pirms 15 gadiem pie viņa kāds draugs vērsies ar savādu lūgumu. Draugs lūdzis Durovam doties uz spermas banku un nodot savu bioloģisko materiālu, lai draugs ar sievu varētu tādā veidā risināt auglības problēmas. Durovs esot smējies kā kutināts, līdz aptvēris, ka drauga lūgums ir pavisam nopietns.

Klīnikā Durovam paskaidrots, ka viņiem trūkst kvalitatīva donoru materiāla, un ka vīrietim esot pilsoniskais pienākums ziedot pēc iespējas vairāk spermas, lai "anonīmi palīdzētu pēc iespējas vairāk pāriem". Tas esot izklausījies pietiekami traki, lai liktu Durovam kļūt par regulāro spermas donoru.

Uzņēmējs stāsta, ka nu vairāk nekā simts pāru 12 pasaules valstīs ir tikuši pie bērniem. Un, lai gan Durovs vairs neesot donors, viņš zina, ka vēl vismaz vienā IVF klīnikā pieejama viņa sperma.

Savu paziņojumu turīgais vīrietis noslēdz ar paziņojumu, ka vēlas "dot piekļuvi savam DNS kodam, lai viņa bioloģiskajiem bērniem būtu vieglāk citam citu atrast." "Protams, pastāv risks, tomēr es nenožēloju to, ka esmu bijis donors. Veselīgas spermas trūkums kļūst par aizvien nopietnāku problēmu visā pasaulē, un es lepojos, ka esmu pielicis savu artavu tās risināšanā."

39 gadus vecais Durovs vēlas destigmatizēt spermas ziedošanu, lai pēc iespējas vairāk veselu vīriešu to darītu, dodot ģimenēm vairāk iespēju tikt pie mazuļa.

Oficiāli Pāvelam Durovam ir divi bērni – 2009. gadā dzimusi meita un 2010. gadā dzimis dēls. Durovs un viņa šķirtā sieva Darja Bondarenko cieši sargā savus bērnus no publicitātes, tomēr esot zināms, ka dēla vārds ir Mihails, savulaik vēstīja "Forbes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!