Foto: LETA

Depozīta nodošana var būt visai skaļa. PET pudeles tiek saplacinātas, skārdenes saspiestas un arī stikls šķind iekārtas aizmugurē. Izmantojot dažādus taromātus var ievērot atšķirības tajā, kā tie apstrādā pudeles. Kāpēc reizēm šķiet, ka stikla pudeles saplīst, bet reizēm var dzirdēt, kā tās tiek kārtotas kastēs taromāta otrā pusē?

SIA "Depozīta Iepakojuma Operators" (DIO), kas uzrauga depozīta sistēmas darbību Latvijā, skaidro, ka tikai veikalu tīklam "Lidl" ir taromāti, kas aprīkoti ar stikla smalcināšanas iekārtām, tāpēc nodotā stikla tara tiks uzreiz sasmalcināta. Pārējos veikalu tīklos stikls paliek nebojāts gan vienreiz lietojamajai, gan atkārtoti izmantojamajai tarai. Tāpēc arī var atšķirties skaņa, nododot stikla pudeles.

DIO Loģistikas un infrastruktūras direktors Gatis Galejs norāda: "Šobrīd no visiem nodotajiem iepakojumiem 18 procentus sastāda atkārtoti uzpildāmās stikla pudeles, kas pēc to uzskaitīšanas tiek nodotas atpakaļ dzērienu ražotājiem atkārtotai uzpildīšanai." Šīs pudeles nešķīdīs nevienā taromātā.

Lai gan ir veikali, kuru taromātos stikls netiek bojāts, joprojām var dzirdēt diezgan skaļu troksni. Everita Bičkova, "Rimi Latvia" ārējās komunikācijas vadītāja, skaidro, ka stikla šķindēšana uzreiz nenozīmē tā plīšanu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!