Foto: Shutterstock

Viena no iecienītākajām Itālijas pērlēm Venēcija turpina cīņu ar lielo tūristu skaitu. Tagad būs ierobežojumi tam, cik liela drīkstēs būt tūristu grupa, kas apmeklē šo pilsētu, vēsta "Euronews".

Noteikts, ka tūristu grupas maksimālais skaits ir līdz 25 cilvēkiem. Tas vajadzīgs, lai regulētu pūli un uzlabotu dzīvi vietējiem iedzīvotājiem. Turpmāk pilsētā nedrīkstēs arī izmantot megafonus. Jaunie noteikumi stājušies spēkā ar 1. augustu; izņēmumi ir bērni līdz divu gadu vecumam, skolēnu grupiņas un izglītojošie braucieni.

Noteikumi attiecas arī uz Venēcijas salām Murano, Burano un Torčello. Gidiem, kas pārkāps noteikumus, draud naudas sods no 25 līdz pat 500 eiro.

Vēl Venēcijā šogad laika posmā no aprīļa līdz jūlija vidum izmēģināta jauna vienas dienas iebraukšanas maksa tūristiem. Tā bija pieci eiro, un bija spēkā kopumā 29 dienās, kad ir vislielākais tūristu pieplūdums. Pilsēta tā nopelnīja 2,2 miljonus eiro no aptuveni 450 tūkstošiem apmeklētāju, taču daži izmēģinājumu ir nodēvējuši par "neveiksmīgu", jo tas neesot būtiski mazinājis tūristu skaitu.

Milzīgā tūristu apmeklētība ir galvenais iemesls, kāpēc UNESCO jau divreiz apsvēra Venēciju iekļaut apdraudētā pasaules mantojuma sarakstā. Par to vari lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!