Foto: All Over Press

Kāda māmiņa no Lielbritānijas nevarēja īstenot sen iecerētos brīvdienu plānus kopā ar sešus gadus veco meitu pases pieteikuma noraidījuma dēļ, jo meitai dots pasaulslavenā seriāla "Troņu spēle" varones vārds, ziņo BBC.

Lielbritānijas pilsone Lūsija BBC skaidroja, ka pases pieprasījums viņas sešus gadus vecajai meitai, kurai dots vārds Halēse (Khaleesi), tika noraidīts, un amatpersonas to paskaidroja ar nepieciešamību vispirms saņemt apstiprinājumu no kinokompānijas "Warner Brothers" par vārda izmantošanu, jo šis vārds ir kompānijas preču zīme.

39 gadus vecā māmiņa kopā ar meitu bija plānojusi doties savā sapņu ceļojumā uz Parīzes Disnejlendu. "Es biju pilnīgi sagrauta, mēs ļoti gaidījām savu pirmo ceļojumu kopā," sacījusi Lūsija. Pēcāk sieviete saņēmusi juridisku konsultāciju, kurā advokāti atklāja, ka seriālā izmantotie vārdi nav kompānijas preču zīme, atšķirībā no citām precēm un pakalpojumiem, kas saistīti ar seriālu.

"Es nesapratu notiekošo un jutos neapmierināta. Ja viņa varēja saņemt dzimšanas apliecību, vai arī tad šai problēmai nevajadzēja parādīties?" saka Lūsija. "Es nekad nebiju domājusi, ka vārds var būt preču zīme."

Lielbritānijas Pasu birojs par kļūdu atvainojies, un mazā Halēse pavisam drīz tiks pie savas pases, taču Lūsija uzskata, ka problēma atrisināta tikai tādēļ, ka par to pasūdzējās arī sociālajos medijos. "Ja es nebūtu to publicējusi sociālajos medijos, nekas netiktu darīts. Es būtu iestrēgusi neziņā, ko darīt," uzsver Lūsija, piebilstot, ka pie viņas vērsušies vairāki cilvēki, kas piedzīvojuši līdzīgu situāciju.

Pašlaik Lūsija gaida, kad beidzot tiks izgatavota meitas pase, un tad no jauna rezervēs kopīgo ceļojumu uz Disnejlendu Parīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!