Foto: Shutterstock

Viens no populārākajiem tūrisma informācijas un rezervācijas portāliem pasaulē "Tripadvisor" piešķīris Melngalvju namam sertifikātu "Ceļotāju izvēles balva 2024" (Travelers’ Choice award 2024). Līdz ar to Melngalvju nams ir iekļauts portāla pasaulē visaugstāk novērtēto apskates vietu kategorijā.

Turklāt, kā liecina "Tripadvisor" informācija, Melngalvju nams ir populārākā apmeklētāju apskates vieta Latvijā, savukārt starp visām labākajām iespējām, ko darīt Latvijā, Melngalvju nama apmeklējums ierindots trešajā vietā uzreiz pēc Vecrīgas un Rīgas Centrāltirgus.

Ceļotāju izvēles balva tiek piešķirta apskates vietām un objektiem, balstoties uz ceļotāju atsauksmēm un vērtējumiem portālā "Tripadvisor", kas apkopoti 12 mēnešu laikā.

"Melngalvju nams šogad svin tā uzcelšanas 690. gadadienu un atjaunošanas 25 gadu jubileju. Tādēļ esam gandarīti par saņemto atzinību un nama apmeklētāju novērtējumu. Tas apliecina mūsu nepārtraukto tiekšanos nodrošināt teicamu servisu un kvalitāti. Mēs turpināsim uzlabot nama apmeklētāju pieredzi un piedāvāt jaunas papildus iespējas, piemēram, tuvākajā laikā ieviešot audio gidu," atzīmē Melngalvju nama vadītāja Linda Lūkina-Kalda.

Šogad Melngalvju namā pabijuši jau vairāk kā 42 000 apmeklētāju, kas, salīdzinot ar 2023. gada pirmo pusgadu, ir pieaugums par 15% . Turklāt 2023. gads Melngalvju namam bija rekordgads, kad kopumā to apmeklēja 95 600 viesu. Aptuveni 85% no apmeklētājiem ir ārvalstu viesi, visvairāk Melngalvju namu iecienījuši tūristi no Vācijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Somijas un Polijas.

Melngalvju nams celts 1334. gadā kā Rīgas pilsētas Rātslaukuma ansambļa sastāvdaļa. Tas atrodas pašā Vecrīgas sirdī un ir Rīgas vizītkarte un viena no nozīmīgākajām svinību vietām pilsētā. Melngalvju nams gadsimtiem kalpojis kā pilsētas centrālais reprezentācijas nams augstu viesu uzņemšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!