Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Francijas kārtslēcējs Antonijs Amirati, kurš aizvadītajā sestdienā zaudēja iespēju cīnīties par olimpisko medaļu, jo vīrietim startā (drīzāk gan finišā) patraucēja viņa paša mantība, kļuvis ļoti populārs. Jau vairākas dienas internetu pārpludina dzēlīgi joki par Amirati kājstarpi, bet nu izrādās, ka neveiksmīgais sportists saņēmis vilinošu piedāvājumu, vēsta "PageSix".

21 gadu vecais sportists jau šķietami bija pārspējis 5,70 metru augstumu, līdz piezemēšanās laikā viņa vīrišķā mantība pieskārās latiņai. Sporta komentētājiem nācās ļoti piedomāt, meklējot vārdus, kā aprakstīt šo situāciju. "Tā ir liela vilšanās," Amirati sacījis Francijas Vieglatlētikas federācijai. Šīs kļūdas dēļ viņš neiekļuva kārtslēkšanas finālā, un sacensības oficiāli beidza 12. vietā. Rezultāts bija negaidīts, jo Amirati 2022. gadā pasaules U20 vieglatlētikas čempionātā ieguva zelta medaļu. Šī bija viņa debija olimpiskajās spēlēs, un pagājušajā mēnesī savā "Instagram" profilā viņš to nodēvēja par bērnības sapņa piepildīšanos.

Amirati atzīst, ka šī bijusi pirmā reize, kad sacensībās startējis bez stresa, un arī visi apstākļi bijuši labvēlīgi, turklāt par spīti iepriekšējiem savainojumiem viņš fiziski juties uz visiem simts procentiem. Līdz veiksmei pietrūcis pavisam nedaudz, un sportists norāda, ka treniņos vajadzējis vairāk pievērsties lēkšanas tehnikai. Par mulsinošo neveiksmes iemeslu Antonijs nebilda ne vārda.

Gan komentētāji, gan pats Amirati par neveiklo notikumu tiešus komentārus nesniedza. Taču citādi ir ar skatītājiem – palēnināts starta video zibens ātrumā iekarojis internetu. "Kad gatavojies izcīnīt olimpisko medaļu, bet tavs lielais loceklis kļūst par traucēkli, kamēr visa pasaule to skatās palēninājumā," komentē kāds "X" lietotājs.

"Viņš no šīm olimpiskajām spēlēm aizies ar vairāk dāmu tālruņiem nekā medaļām!" komentē kāds cits.

Taču, kad vienas durvis aizveras, citas atveras, – kā vēsta tabloīds TMZ, sportistam nu tiek piedāvāti ceturtdaļmiljons ASV dolāru, lai savu vīrišķību viņš 60 minūtes demonstrētu pieaugušajiem paredzētā tīmekļvietnē. "Ja tas būtu atkarīgs no manis, es tevi apbalvotu par to, ko visi redzēja – par tavu talantu zem jostasvietas," sacījis pieaugušo tīmekļvietnes vadītājs Derins Pārkers. Šobrīd gan netiek ziņots, vai un kā piedāvājumam atsaucies Amirati.

Savukārt tenisa leģendas Serēnas Viljamsas bijusī trenere Renna Stabsa sociālajā medijā "X" franču kārtslēcēju mudina pēc padoma, kā ģērbties, lai vīrišķā mantība netraucētu sniegumu, vērsties pie dragkvīniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!