Foto: Linda Siliņa/DELFI

Ja vēl neesat samierinājušies ar to, ka publiskos pasākumos sava glāze ir jāpieskata, tad laiks pie tā pierast un pievienoties sapnim par zaļāku nākotni. Viss liecina par to, ka ilgtspējības nolūkos arvien vairāk pašvaldību, pasākumu rīkotāju un uzņēmumu lems par labu atkārtoti izmantojamām glāzēm un citiem traukiem.

Šogad Rīgā stājušies spēkā saistošie noteikumi, kas paredz vienreizlietojamo glāžu vietā izmantot vairākkārt lietojamās glāzes jeb depozītglāzes publisku pasākumu laikā un īslaicīga rakstura ielu tirdzniecībā. Šādu ceļu izvēlējušās arī citas pašvaldības, piemēram, Liepājas, kas saviem saistošajiem noteikumiem gaida saskaņojumu no Ekonomikas ministrijas un plāno pilnībā pāriet uz vairākkārt lietojamo trauku izmantošanu publiskos pasākumos no 2026. gada. Valmieras pašvaldība depozīta glāžu sistēmu izmēģināja šī gada Valmieras svētku laikā projekta BALTIPLAST ietvaros. Tas paredz ilgtspējīgu plastmasas izmantošanu.

Neizdevīgs, bet ilgtspējīgs risinājums

Depozīta trauku sistēmas ieviešanai un turpmākai nodrošināšanai ir nepieciešami papildu līdzekļi no pasākuma organizētāja. Sistēmas darbībai vajadzīgs koordinators, kas rūpēsies, lai iesaistītās puses ir gatavas sadarbībai, nepieciešams sekot līdzi naudas plūsmai, jo nauda par depozīta trauku ir gan jāiekasē, gan jāatgriež klientam, nepieciešami darbinieki depozīta punktos, ja tādi paredzēti, kā arī jārūpējas par pašu trauku nodrošināšanu un apkopi pēc pasākuma

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!