Foto: Carnikavas novada dome

Jau šo sestdien, 24. augustā, Carnikavā notiks tradicionālie Nēģu svētki ar nēģu zupas gatavošana, ko ikviens svētku viesis par ziedojumiem varēs nobaudīt agrā pēcpusdienā. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad visi savāktie līdzekļi tiks novirzīti Ukrainas atbalstam, vēsta Ādažu novada pašvaldības vecākais sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Pārums.

Pirmās svētku aktivitātes sāksies jau pulksten 10 – ar svētku gadatirgu un atrakcijām Jūras ielā un Carnikavas parkā, kā arī izbraucieniem ar laivām, kas pie Carnikavas Novadpētniecības centra notiks no pulksten 10 līdz 16.

Kā norāda Pārums, pulksten 12 Novadpētniecības centrā notiks izstādes "Ieskats zvejnieku ikdienā", vēlāk tur paredzētas sarunas ar zinātniekiem, nēģu izzinātājiem un entuziastiem, kā arī radošās darbnīcas "Izveido savu nēģi".

Pārējās aktivitātes sāksies no pulksten 11. Atjaunotajā Carnikavas stadionā tiks noskaidroti uzvarētāji 3x3 ielu basketbolā, pludmales volejbolā, florbolā un zolītē, savukārt pie Carnikavas Informācijas centra varēs piedalīties orientēšanās spēlē "Pa zvejnieku pēdām".

Muzikālo noskaņu, kā ierasts, varēs baudīt gan Carnikavas parkā, gan Gaujmalā (Atpūtas ielā 20). Carnikavas parkā uzstāsies DJ Mareks, Krista Evandželīna, "Baltie lāči" un Dainis Skutelis, "Super Trouper" un Mārtiņš Kanters ar grupu, notiks arī bērnu vokālo ansambļu koncerts, izrāde bērniem "Ķepaiņiem pa pēdām" un deju uzvedums "Zaļumballe". Savukārt Gaujmalā pulksten 14 uz skatuves kāps leģendārā grupa "Pērkons", kam sekos Grētas, Katō, "Riga Reggae", "Singapūras satīna", "Labvēlīgā tipa" un dueta "Duo Drumtastic" (DJ Jānis Kozlovskis un bundzinieks Artūrs Strautmanis) koncerti. Muzikālo programmu jau pēc pusnakts noslēgs DJ Jānis Kozlovskis.

Viens no svētku centrālajiem notikumiem, protams, būs Nēģu zupas gatavošana, ko ikviens svētku viesis par ziedojumiem varēs nobaudīt ap pulksten 14.00 – 15.00. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad visi savāktie līdzekļi tiks novirzīti Ukrainas atbalstam. Pasākumu visas dienas garumā vadīs Oskars Kozlovskis un Artūrs Breidaks.

Iedzīvotājiem un svētku viesiem būs jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. No 24. augusta pulksten 6 līdz 25. augusta pulksten 6 būs slēgta satiksme Atpūtas ielā (posmā no Zvejnieku ielas līdz Atpūtas ielai 20), bet no pulksten 6.00 līdz pusnaktij slēgta satiksme Jūras ielā (posmā no Rīgas ielas līdz Nākotnes ielai).

Galerijā skaties, kā Carnikavā Nēģu svētkus svinēja agrāk, piemēram, 2013. gadā:

Šajā galerijā – 2019. gada lustes:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!