Somijas krasta apsardzes kuģī notverts neparasts nelegālais pasažieris jeb zaķis, kā to mēdzam dēvēt. Uz kuģa klāja ielavījusies naska vāvere, kas netraucēti vizinājusies "kruīzā" vairākas dienas, turklāt ekipāža ļāvusi pūkainajai pasažierei izbaudīt kuģošanu, vēsta somu medijs "Yle".

Rietumsomijas krasta apsardzes kuģa "Uisko" apkalpe nelūgto viešņu pamanījusi pavisam nejauši, kad ūdens transportlīdzeklis jau vairākas dienas bija pavadījis reisā, kas liekot domāt, ka manīgā ceļotāja visu šo laiku arī pavadījusi jūrā.

Kā vēsta "Yle", apkalpe pasažieri uzcienājusi ar ūdeni un zemesriekstiem, bet neesot ķērusi, ļaujot vāverei izbaudīt kuģošanu.

"Mēs viņu neķērām, visas šīs dienas ļāvām brīvi pārvietoties pa klāju," sacīja kuģa kapteinis Niko Grjonfors. Bezbiļetniece uz sauszemes palaista piekrastē, netālu no piejūras mazpilsētas Hanko.

Kā "Yle" pastāstīja kapteinis Grjonfors, krasta apsardzes kuģi nereti kā atpūtas vietu izmantojuši dažādi putni, tomēr vāveri uz kuģa klāja viņš redzējis pirmoreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!