Foto: Guiness World Records, guinnessworldrecords.com

Kāda spāņa aizraušanās ar leģendārajiem "Nokia" tālruņiem viņam atnesusi arī slavu, kas pavada iekļūšanu Ginesa pasaules rekordu grāmatā.

"Nokia" superfana Vensesa Palau Fernandesa mājoklis līdzinās mobilo tālruņu veikalam – viņa kolekcijā ir 3615 unikāli "Nokia" modeļi. Venses milzīgā kolekcija pārspējusi iepriekšējo Ginesa rekordu, kuru 2023. gadā uzstādīja rumānis Andrei Bilbi Ardžentis ar īpašumā esošiem 3456 mobilajiem telefoniem.

Barselonā dzīvojošais Vensess Palau Fernandezs stāsta, ka šī beznosacījuma mīlestība sākusies 1999. gadā, kad viņam Ziemassvētkos uzdāvināts pelēks telefons "Nokia 3210". Veidot "nokiju" kolekciju gan viņš sācis tikai 2008. gadā, pērkot telefonus, ko kādreiz nevarēja atļauties.

Tā kā kolekcija auga augumā, atvēlētajā vitrīnā vairs nepietika vietas un "nokijas" izplatījās pa visu istabu. Līdz 2018. gadam viņš bija sakrājis vairāk nekā 700 dažādus "Nokia" modeļus un tad sāka kolekcionēt arī citu zīmolu telefonus, arī tādus modeļus, kuri tirdzniecībā nemaz nebija pieejami. Viņa kolekcijā tagad ir "Siemens", "NEC", "Motorola", "Blackberry", "Samsung", "HTC", "Apple" un daudzu citu zīmolu telefoni.

Daži no kolekcijas eksemplāriem ir izgatavoti ierobežotā daudzumā un ir ekskluzīvi, piemēram, "Nokia 3220 Star Wars Ep III" kolekcija, kurā ir "Yoda", "Starfighter", "Obi-Wan Kenobi", "Cyborg" un "Padawan" telefonu versijas.

Kolekcionārs pat ir izveidojis mājaslapu "Nokia Project Dream", kurā dokumentējis savu ceļu uz pasaules rekorda laušanu. Tur viņš norādījis, ka šī brīža kolekcija ir lielas neatlaidības un finansiālās ieguldīšanās rezultāts, kā arī viņš to turpinās palielināt, kad vien tas būs iespējams. Frenandess lepojas ar savu kolekciju un uzskata, ka tā ir muzeja vērtē, jo no vairāk nekā 1000 telefoniem, ko "Nokia" ir izlaidusi, viņa kolekcijā ir vairāk nekā 700 modeļu. Tādēļ arī izvēlējies tos parādīt pasaulei tagad, nevis nogaidīt un atklāt kolekciju tikai tad, kad tā būtu pilnīgi gatava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!