Foto: Vida Press

Nupat kā aizsaulē aizgājušais aktieris Alēns Delons vēlējās, lai viņa četrkājainais draugs, beļģu aitu suns Loubo tiktu iemidzināts un apglabāts kapā viņam līdzās, vēsta "The Guardian". Taču aktiera ģimene nevēlas šo vēlēšanos pildīt.

Jau vēstīts, ka Alēns Delons nomira 88 gadu vecumā 2024. gada 18. augustā. Viena no pasaulslavenā aktiera vēlmēm bijusi, lai viņa 10 gadus vecais beļģu malinuā šķirnes suns tiktu iemidzināts un guldīts kapsētā viņa mājās "La Brûlerie". Loubo tika adoptēts no patversmes 2014. gadā un viņš arī tika iekļauts paziņojumā par Delona nāvi.

20. augustā dzīvnieku aizstāvji pauda publisku sašutumu par to, ka tiktu iemidzināts pilnīgi vesels dzīvnieks. Viņi piedāvāja sameklēt dzīvniekam jaunas mājas. Tad Starptautiskais Bridžitas Bardo fonds, kas nodarbojas ar dzīvnieku glābšanu un atbalstu dzīvnieku aizsardzības organizācijām, paziņoja, ka Alēna Delona meita Anuška viņiem apstiprinājusi – ģimene suni paturēs.

Starp organizācijām, kas iebilda par Delona pēdējās vēlēšanās izpildi, bija arī Francijas galvenā dzīvnieku aizsardzības organizācija "La SPA". Tās pārstāvji atgādināja: "Dzīvnieka dzīvībai nevajadzētu būt atkarīgai no cilvēka dzīvības," kā arī uzsvēra, ka dzīvnieku būtu gatavi paņemt savā paspārnē un atrast tam mājas.

Lai arī Francijā nav likumu, kas aizliegtu dzīvnieka īpašniekiem iemidzināt savu mīluli, katrs veterinārārsts pats var lemt, vai iemidzināšanu izpildīs.

Delons kapsētā ir izveidojis kapliču, kurā glabājas vismaz 35 viņa suņu mirstīgās atliekas. Tā atrodas aktierim piederošajā īpašumā "La Brûlerie", 135 kilometrus no Parīzes.

Delons izdevumam "Paris Match" 2018. gadā stāstījis, ka mīlot Loubo kā savu bērnu un, lai arī viņam bijuši 50 suņi, tieši ar Loubo viņam bijušas īpašas attiecības. "Ja es nomiršu pirms viņa, lūgšu veterinārārstam, lai mūs aizved kopā. Viņu iemidzinās manās rokās," taica Delons un piebilda, ka tas būšot labāk, nekā ja mīlulis miršot no lielajām ciešanām uz viņa kapa. Pēc šīs intervijas dzīvnieku asociācija "30 Million Friends" arī pauda, ja Delons aizies pirms Loubo un neviens cits par viņu nevarēs parūpēties, viņi uzņemtos atrast mīlulim jaunas mājas.

1996. gadā intervijā televīzijā Delons uz jautājumu, par kādu dzīvnieku viņš vēlētos no jauna atdzimt, aktieris atbildēja nešauboties: "Malinuā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!