Foto: Vida Press

Policija 21. augusta rītā veikusi jaunu reidu influencera, boksera un skaļo viedokļu paudēja Endrū Teita mājā Bukarestē, vēsta "Associated Press News". Pret viņu potenciāli varētu izvirzīt papildu apsūdzības.

Influenceris un bagātnieks Teits jau gaida tiesu, kurā apsūdzēts par cilvēku tirdzniecību, izvarošanu un noziedzīgu grupējumu veidošanu, lai seksuāli izmantotu sievietes. Taču 2024. gada augustā atkal veikti reidi viņa mājā jaunu apsūdzību dēļ.

Organizētās noziedzības un terorisma izmeklēšanas direktorāts Rumānijā (DIICOT) skaidrojis, ka viņi pārmeklējuši četras mājas Bukarestē un blakus esošajā Ilfovas apgabalā, lai izmeklētu apsūdzības par cilvēku tirdzniecību, nepilngadīgu personu tirdzniecību, seksuālām attiecībām ar nepilngadīgu personu, kā arī naudas atmazgāšanu un liecinieku sniegto liecību ietekmēšanu. Vēlāk aģentūras galvenajā mītnē notiks tiesas sēde.

Teita pārstāve Matea Petresku (Mateea Petrescu) teikusi, ka, lai arī detaļas par veiktajiem reidiem nav minētas, ir izteiktas aizdomas par cilvēku tirdzniecību un naudas atmazgāšanu. Taču pārstāve neizteicās par apsūdzībām, kuras bijušas par nepilngadīgajām personām.

Jau iepriekš "Delfi.lv" informēja, ka 2022. gadā Endrū un viņa brāli Tristanu arestēja, jo pastāvēja aizdomas par viņu iesaisti cilvēku tirdzniecībā, noziedzīgu grupējumu veidošanu, kā arī sieviešu vervēšanu pornogrāfiskam darbam.

2024. gada martā brāļus grasījās izdot Apvienotajai Karalistei saistībā ar seksuālās agresijas lietu 2012.–2015. gadā Lielbritānijā. Apelācijas tiesa apmierināja lūgumu brāļus izdot Apvienotajai Karalistei, taču tikai pēc tam, kad būs pabeigta tiesvedība Rumānijā.

Teits iepriekš ticis bloķēts vairākos sociālajos medijos par saviem naidīgajiem izteikumiem pret sievietēm. Piekļuve platformai X viņam tika atjaunota pēc tam, kad uzņēmumu nopirka Īlons Masks. Teits vairākkārt apgalvojis, ka Rumānijas prokuroriem nav pierādījumu pret viņiem un, ka pret viņu tiek vērsta sazvērestība. Visas apsūdzības brāļi līdz šim nolieguši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!