Foto: Shutterstock

Vingo parks – lielākā un zaļākā zona Viļņā – ir ļoti iecienīta atpūtas vieta. Ļaudis šurp dodas ne tikai uz koncertiem, bet arī lai atpūstos, izbrauktu ar velosipēdiem, pastaigātos, rīkotu piknikus un pavadītu laiku ar ģimeni un draugiem. Bet nu rādās, ka parku iecienījuši ne tikai cilvēki, bet arī kurmji, vēsta "Delfi.lt".

Medijs vēsta, ka kāds atpūtnieks pļavas vidū noķēris kurmi, kurš kārpījies ārā no rakumiem. Šī neesot pirmā reize, kad iedzīvotāji sastopas ar sparīgajiem racējiem.

Pilsēta gan neplāno cīnīties ar kurmjiem. Domnieki skaidro, ka šie dzīvnieciņi nekādi netraucē baudīt mierpilnu atpūtu, turklāt, padzenot kurmjus no parka, tam tiktu nodarīts pamatīgs posts.

"Kurmji ir svarīga ekosistēmas daļa. Tādās vietās kā Vingo parks ir svarīgi uzturēt maksimāli dabisku vidi, kas nodrošina kvalitatīvu parka dzīvi. Kurmju ietekme uz parka apmeklētājiem nav negatīva, tādēļ, kā norāda eksperti, kurmju populācijas regulēšana nav nepieciešama," "Delfi.lt" citē Viļņas pilsētas domes pārstāvi Gabrielu Grubinski.

Interneta asprāši iesaka tvert visu vieglāk un raudzīties uz kurmjiem kā uz jaunu parka izpriecu. Kas zina, varbūt izdodas nofilmēt čaklu racēju samtainā kažociņā un ar šo video nopelnīt miljoniem skatījumu sociālajos tīklos?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!