Foto: Publicitātes foto/LETA

"Jāturas pa gabalu no tādiem cilvēkiem gan biznesā, gan attiecību veidošanā," sarunā ar izdevumu "Kas Jauns" par bijušo laulību un ar to saistīto, jau septiņus gadus ilgo tiesvedību secina miljonārs Oļegs Fiļs.

2016. gada oktobrī, kad Fiļs precējās ar žurnāla "Cosmopolitan" galveno redaktori Santu Zāmueli, viņš bija Latvijā bagātākais cilvēks. Laulība neizdevās, un jau 2018. gada pavasarī tā tika šķirta. Kā izrādījās un kā to pēcāk atzina Rīgas apgabaltiesa, laulība izjukusi sievas neuzticības dēļ. Tiesa sprieda, ka no Santas (tagad Bernālas) piedzenami 1,9 miljoni eiro, dāvinātie 133 tūkstošus un 81 tūkstoti eiro vērtie "Porsche" automobiļi un dārglietas. Bernāla kategoriski atteicās maksāt un iesniedza kasācijas sūdzību. Rīgas apgabaltiesa lietu no jauna skatīs slēgtā sēdē 5. septembrī.

2023. gada martā, pēc Santai Bernālai nelabvēlīgā tiesas sprieduma, viņa skaidroja, ka nekad nav veidojusi karjeru uz vīra rēķina, un arī tagad dzīvē viss būtu labi, ja ne šīs tiesvedības. Izdevumam "Privātā Dzīve" Bernāla sacīja, ka viņai esot kauns, ka savulaik "iekritusi" uz tādu vīrieti kā Oļegs Fiļs.

"Visgrūtāk laikam man ir atzīt sev, savām meitām, vecākiem un citiem, ka varēju nonākt šādā situācijā. Ka apprecēju šo cilvēku, un tā bija mana izvēle. Ka klusēju, jo bija kauns atzīt to publiski. Ka esmu sieviete, kuru pazemo vīrietis, kas kontrolē visu un visus ar savu ietekmi un naudu. Ka tik ilgi to pieļāvu un negāju prom. Ka baidījos, jo man bija neērti, un nezināju, kā tikt galā ar to. Ka iekritu uz uzmanības apliecinājumiem, žilbinošu aplidošanu, dāvanām, vārdiem. Ka neskatījos tuvāk, jo bija tik viegli ļauties. Ka vientuļai divu bērnu mātei, kura bija pilnībā atdevusi sevi darbam, bija tik reibinoši tādi uzmanības apliecinājumi no vīrieša, kurš varētu dabūt jebko. Es, sieviete, kura pati sludināja visām Latvijas sievietēm žurnāla "Cosmopolitan" lappusēs par neatkarību, bezbailību un sieviešu spēku... Un pati tik drausmīgi kritu par upuri šādā situācijā un neatzinu to, bet turpināju smaidīt un teikt, ka viss ir lieliski, un nešķirties. Jo kauns, bailes, pazemojums..." – savu pagātni raksturoja Bernāla.

Šonedēļ ekskluzīvā intervijā izdevumam "Kas Jauns" kādreizējais "ABLV bankas" līdzīpašnieks, tagad Nurmuižas pils saimnieks teic, ka ar bijušo sievu nekomunicē, viņas gaitām neseko, ja vien tas neattiecas uz tiesvedību.

Viņš apstiprina, ka laulības laikā sievai nekā neesot trūcis – viņš dāvinājis dārgas sporta mašīnas, dārglietas, naudu Santas personīgo mērķu sasniegšanai, miljonu aizdevumus biznesiem un ieguldījis līdzekļus sievas vecāku īpašuma remontam. "Tagad ir pierādīts, ka nav iespējama bezmaksas šampanieša dzeršana, bezgalīga ballēšanās, draugu izklaidēšana un svešas naudas tērēšana. Viņa neizturēja naudas pārbaudījumu. Tā ir bezatbildība attiecībā pret naudu, kuru nemaz neesi nopelnījusi, un līdz krāpniecībai jau nebija tālu, kas arī pierādījās!"

"Neraugoties uz visu notiekošo ar Santu, es joprojām ticu cilvēku savstarpējai uzticībai un uzskatu, ka krāpnieku šajā pasaulē ir krietni mazāk nekā labu cilvēku," Nurmuižas saimnieks ir pozitīvi noskaņots, lai gan tiesvedības gaitā ir uzzinājis, ka arī ASV bijusī sieva ar tagadējo vīru Deividu esot iekūlušies finansiālās klapatās.

Nesen, viesojoties STV raidījumā "Kad viņas satiekas", uzņēmējs Fiļs sprieda: "Pirmkārt, ir grūti saprast, kā sieviete varēja pusotra gada laikā pastrādāt tik daudz nesmuku lietu. Diemžēl, šķirot laulību, šīs nesmukās lietas tikai turpinājās, tās nekur nepazuda – melnais PR, kaut kādi raksti par to, cik Oļegs ir slikts. Ir pagājuši seši gadi un cilvēks joprojām nav sapratis. Viņai joprojām nav vēlmes padomāt un varbūt atvainoties, noslēgt mieru un aizmirst par šo lietu, lai katrs varētu iet savu ceļu."

Baņķieris, miljonārs Oļegs Fiļs jau septīto gadu ir attiecībās ar Kristīni Jelinsku, taču precēties viņš nesteidzas. Pagaidām prioritāte esot pabeigt tiesvedības procesus pret bijušo sievu Santu Bernālu.

"Oļegs katru gadu gaida, kad beidzot noslēgsies tiesvedības process, kas jau velkas tik ilgi... Tad kaut kas tiek atlikts, kaut kas tiek pārcelts. Jāteic, ka gluži tāpat kā pasaulslavenajam aktierim Bredam Pitam un Andželīnai Džolijai," pirms kāda laika izdevumam "Kas Jauns" komentēja Kristīne.

Vairāk par to lasi žurnāla "Kas jauns" 27. augusta numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!