Foto: Publicitātes foto

Memuāri, kas tiks izdoti 1. oktobrī, vēstīs par "spēcīgu un iedvesmojošu sievieti, kura pati atradusi savu ceļu, pārvarējusi grūtības un definējusi personīgo izcilību," teikts oficiālajā preses paziņojumā. Tomēr attiecībā uz grāmatas vāku par unikalitāti ir piemirsts, jo tā vizuālais noformējums ir 1:1 identisks "Chanel Catwalk" grāmatai, kas ir pārdošanā vairākus gadus.

Bijušās pirmās lēdijas Melānijas Trampas memuāri nonāca iepriekšpārdošanā 23. augustā, un tad atklājās nenoliedzama līdzība ar franču autora Patrika Morī 2020. gadā izdoto modes nama "Chanel" un tā dizainera, nelaiķa Karla Lāgerfelda, kolekciju apkopojumu "Chanel Catwalk". Abas grāmatas ir melnas, ar vienkāršu baltu uzrakstu uz vāka, izmantojot līdzīgu šriftu.

Pati Trampa 25. augustā soctīklā "X" lepni rakstīja: "Mūsu dzīvi veido mūsu pieredze, izaicinājumi un sasniegumi. Pirmo reizi dalos ar jums savā ceļojumā, savos jaunajos memuāros, Melānija."

Kritiķi, šķiet, nav tik sajūsmināti kā pati memuāru autore. "Iedomājieties dusmīgu sievieti, kura kā pirmā lēdija nav saņēmusi iespēju pozēt uz žurnāla "Vogue" vāka, un tagad viņas memuāriem nav portreta uz vāka, tāpat kā visiem memuāriem vēsturē. Tas ir mazbudžeta izdevējs, bet tomēr – vai Tramps nevarēja nokārtot fotogrāfiju savai trešajai sievai?" soctīklā "X" kritizē žurnāliste Viktorija Braunvorta. Komentāros tiek pausts atbalsts: "Ja domājāt, no kā tiks kopēta Melānijas grāmata, še tev, viņa nolēma nozagt "Chanel""," "Nevaru sagaidīt, kad varēšu izlasīt viņas stāstus par to, kā uzaugusi afroamerikāņu meitene Ilinoisā," un "Vai Melānija saviem memuāriem nokopēja "Chanel" grāmatas vāku? Man ir vienalga, bet tāpat jautri norādīt. Melānija neuzskatīja par problēmu atkārtot Mišelas Obamas runu, tāpēc grāmatas vāka nozagšana nav nekāds sasniegums."

Pēdējais komentārs norāda uz 2016. gada incidentu, kad Melānija Trampa aizguva fragmentus no bijušās pirmās lēdijas Mišelas Obamas runas, kas tika teikta Demokrātu partijas nacionālajā kongresā, un izmantoja tos savā uzrunā Republikāņu nacionālajā konvencijā.

Trampas memuārus izdod "Skyhorse Publishing," kas ir publicējusi arī bijušā prezidenta Donalda Trampa sabiedroto darbus, piemēram, bijušā Ņujorkas mēra un Trampa advokāta Rūdija Džuliani, kā arī jurista Alana Deršovica grāmatas. Trampas tīmekļa vietnē var iegādāties kolekcionāra izdevumu par 150 dolāriem (135 eiro), parakstītu eksemplāru par 75 dolāriem (67 eiro), vai tikai grāmatu par 40 dolāriem (36 eiro), kamēr vietnē "Amazon" grāmata pieejama par 30 dolāriem (27 eiro).

Melānijai šie ir pirmie memuāri, lai gan par viņu ir rakstījuši citi. Tostarp bijusī padomniece Stefānija Vinstona Volkofa (Stephanie Winston Wolkoff), kura grāmatā "Melania and Me" stāstīja par laiku, kas pavadīts, strādājot Trampas labā. Viņa rakstīja, ka pirmās lēdijas bieži atkārtotais teiciens bija: "Iepriecināt citus nav mana prioritāte."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!