Foto: Shutterstock

Ar "Delfi" redakciju sazinājās kāda lasītāja un pastāstīja, ka bērnu nometnē tās vadītāji visiem dalībniekiem noņēmuši mobilos telefonus, ko uz īsu brīdi viņiem piešķīra reizi dienā. Lai labāk koncentrētos. Periodiski bez mobilajām ierīcēm draud atstāt arī skolēnus – pedagogi uzstāj, ka viedierīces novērš bērnu uzmanību no mācību procesa. Vecākiem telefoni ir drošības un miera garantijas. Īsi pirms jaunā mācību gada sākuma "Delfi" lūdza Izglītības ministrijai izskaidrot, vai tas ir likumīgi un kādi noteikumi ir spēkā Latvijā.

"Pirmajā dienā bērns no nometnes piezvanīja satraukts: viņiem pateikts, ka pēc stundas visiem noņems mobilos un atdos tikai nākamajā dienā! Pat nevarēs novēlēt saldus sapņus," "Delfi" stāsta daudzbērnu mamma. "Nakti negulēju, satraucos, kā viņam iet starp nepazīstamiem pusaudžiem. Iztēle raisīja vistrakākās ainas par bulingu un bosingu..."

Kā atrisinājās šis stāsts, uzzināsiet vēlāk. Nav nekāds noslēpums, ka mūslaiku bērniem un pusaudžiem mobilais tālrunis ir kā ķermeņa daļa, bez kuras viņi faktiski nemaz nespēj savu dzīvi iedomāties. Toties pedagogus ierīču klātbūtne nodarbībās un stundās burtiski noved līdz baltkvēlei. Kādi noteikumi par mobilo tālruņu lietošanu šobrīd ir spēkā Latvijā?

Kas notika ar mēģinājumu aizliegt "21. gadsimta sērgu"?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!