Foto: Shutterstock

Japāna nākamgad piešķirs subsīdijas vientuļajām sievietēm, kas no Tokijas pārvāksies uz mazāk apdzīvotām vietām, lai apprecētos, vēsta "The Japan Times".

Tokija kļūst arvien pārapdzīvotāka, bet jaunu sieviešu īpatsvars reģionos sarūk, tāpēc Japānas valdība ar subsīdiju palīdzību vilinās jaunas sievietes meklēt savus sirdsāķīšus reģionos.

Valdības plāns varētu startēt nākamā gada aprīlī. Plānots, ka veiksmes gadījumā jeb ja sieviete apprecētos un pārceltos uz dzīvi kādā no 23 novadiem, valsts maksātu aptuveni 1 miljonu jenu jeb 6218 eiro. Valsts segtu arī tos izdevumus, ko sieviete tērējusi, ceļojot uz reģioniem, lai apmeklētu randiņus un citus saviesīgus pasākumus. Par konkrētu subsīdiju apjomu valdība gan plāno tikai lemt.

Japāna izpētījusi, ka pēdējos gados redzama tendence, ka sievietes no reģioniem, dodoties mācīties vai strādāt Tokijā, pēc mācību pabeigšanas neatgriežas dzimtajā pilsētā. Tas novedis pie tā, ka laukos to vīriešu, kas dzīvo vieni, ir vairāk nekā sieviešu.

Valstij ir arī dati – 2020. gadā veiktā tautas skaitīšana liecina, ka Japānā ir 9,1 miljons vientuļo sieviešu vecumā no 15 līdz 49 gadiem, kamēr vientuļo vīriešu skaits sasniedz 11,1 miljonu.

Jaunais plāns ir svarīgs arī demogrāfijas ziņā, tāpēc Japānas valdība solījusi sniegt "intensīvu atbalstu" jaunajām sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!