Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

3. septembrī Dzelzceļa stacijas B tunelī notika šova "Caur ērkšķiem uz..." sestās sezonas atklāšana. Pulcējoties caurstaigājamajā tunelī, tika atklāta arī lielformāta izstāde ar šova dalībnieču attēliem un aprakstiem par viņu skaudrajām dzīvēm.

Par muzikālajiem priekšnesumiem pasākumā parūpējās Edgars Kārkliņš, kurš bija sagatavojis veltījumu realitātes šova dalībniecēm un arī pasākuma apmeklētājiem. Savukārt Kristians Brekte prezentēja savus izveidotos T kreklus ar Lukrēcijas tēlu, kas veltīti šovam, un pasniedza tos dalībniecēm.

"360 TV" pārstāvis, "Helio Media" izpilddirektors Kaspars Ozoliņš pasākumā stāstīja, ka viņi vienmēr savā kanālā centušies rādīt dalībniekus, kuri uzdrīkstas un ir īsti kameru priekšā. "Šis projekts ir par drosmi," uzsvēra Kaspars. Viņš cer, ka projekts ir dāmām devis dzinuli veikt iekšējās pārmaiņas un novēl, lai dalībniecēm ir drosme ne tikai vērot sevi ekrānos, bet arī, meklēt sevī jaunus izaicinājumus un noticēt, ka šī dzīve var būt ne tikai izaicinoša, bet arī dodoša.

"Tet" biznesa attīstības daļas direktors Artis Nīgals uzskata, ka šis projekts palīdz sabiedrībai kļūt labākai. Viņš novēlēja visiem iedvesmoties un ieraudzīt cilvēkus sev apkārt, kuriem iespējams esot nepieciešama papildu motivācija, palīdzība kaut ko mainīt savā dzīvē un vērst par labu.

"Confidental" īpašnieks un zobārsts Raivis Sietnieks, kurš vairākām meitenēm dāvājis žilbinošu smaidu, novēlēja, lai dāmas var paņemt to, kas viņām tiek sniegts. "Tas, kas viņām tiek dots gan no klīnikas, gan speciālistu puses, ir milzīga dāvana, un to ir jāmāk paņemt. "

Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Projekta producente Aija Strazdiņa-Ratinska atklāšanas pasākumā uzsvēra, ka stāsts nav tikai par 10 sieviešu likteni, bet par mums visiem, jo skatītājs caur ekrānu un meiteņu atklātības pilnajiem stāstiem var ielūkoties sevī un varbūt kaut ko uzlabot savā dzīvē. "Manuprāt, šis projekts stāsta ne tikai par šīm 10 meitenēm, bet arī nepārtraukti uzdod jautājumu – vai mūsu vērtības tiešām ir mūsu vērtības?" Viņa uzskata, ka pasaulē, kurā ir tik daudz izklaides, ir labi, ka ir arī šovi, kas maina pasauli.

Aija stāstīja, ka neviens cilvēks nav jāžēlo, jo žēlumam ir atpakaļejoša nozīme, bet tas, kas dod spēku, ir laba vēlējumi, atbalsts un ticība, ka viss izdosies. Par meitenēm viņa stāstīja, ja iestātos apokalipse, šīs 10 meitenes noteikti izdzīvotu, jo viņām esot visi rīki, lai tādā situācijā eksistētu.

Pašas meitenes atzīst, ka daudz no šova ieguvušas. Diāna "Delfi" atklāja, ka, atgriežoties mājās, pietrūkst visa, kas bijis. "Sāku mācīties par manikīri. Es esmu ļoti pateicīga šim projektam," stāsta Diāna. Viņa šobrīd ir mazuļa gaidībās, kurš plānots decembrī un vēlas vēl vairāk uzlabot savu dzīvi.

Šova dalībniece Monika stāstīja, lai arī raidījuma laikā gājis kā pa purviem un mežiem, kopsummā tomēr bijis labi. "Domas citas, skats uz dzīvi savādāks. Projekts ir daudz ko devis un pamazītiņām viss iet uz priekšu," stāsta Monika, kurai priekšā ir vēl gadu ilgs rehabilitācijas process.

"Caur ērkšķiem uz..." lielformāta izstāde ar šova dalībniecēm būs apskatāma Dzelzceļa stacijas B tunelī līdz 12. septembrim. "Caur ērkšķiem uz..." jaunās sezonas 1. sērija būs pieejama skatītājiem 12. septembrī "Tet TV+". No 19. septembra ceturtdienu vakaros 21.10 šovs būs skatāms kanālā "360 TV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!