Foto: Agnija Reiniece/Andrejs Terentjevs

Prieki vēderam (ko es izbaudīju pēc pilnas programmas), diskusijas, iespēja novērtēt cilvēka radošumu (cik dažādi un skaisti katrs savu stendu izrotājis!), kā arī daudz jaunu zināšanu – to visu var piedzīvot "Riga Food". Daudziem labi zināmo izstādi apmeklēju pirmo reizi, un, cerams, mana pieredze palīdzēs neizlēmīgajiem, kas vēl nezina, vai ir vērts doties.

"Riga Food" apmeklēju pirmo reizi, tāpēc neņemiet ļaunā manu brīžiem naivo pārsteigumu par gardumiem, kas citiem varbūt tik pierasti un labi zināmi kā ceļš līdz mājām. Piemēram, es uzzinu par griķu medu. Tas ir tumšsarkani brūns ar asu, īpatnēju garšu un smaržu. Mani brīdina, ka garša būs jo īpaši izteiksmīga. Šo medu ievāc no griķu ziediem, un būtiski ir tas, ka griķos ir trīsvērtīgā dzelzs, par ko organisms būs pateicīgs. "Tas ir ļoti veselīgs, bet, protams, mērenās devās! Neēdam litriem, bet tējkaroti vienreiz dienā," stāsta biškopis Jānis Kronbergs no "Medus.lv" un piebilst, ka parasti gan cilvēki pieturas pie klasiskākām garšām, teiksim, liepu vai dažādu ziedu medus. Bet, nosmeķējot šo vēl nebaudīto gardumu, griķu medus tagad ir mans favorīts – lai jau pārējiem tiek tie klasiskie.

Tālāk manu uzmanību piesaista glītas pudelītes – uzlējumi ar interesantām garšām. "Veselības laboratorijā" pie uzņēmēja Gunta ir iespēja nogaršot dzērienus ar ķiploku, ķirbi, priežu pumpuriem un arī ko klasiskāku – brūklenēm un āboliem vai upenēm un pīlādžiem, bet atrodams arī sarkano klinšu ūdens. Jautāju, kas tas ir, un Guntis pasmej, ka Cēsīs esot tāds avotiņš, no kura divreiz gadā caur rudzu lauku nāk 40 grādu ūdens. Tad no tā arī taisa šo klinšu padzērienu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!