Foto: Shutterstock

Kāds tukls kungs izraisījis spraigas diskusijas soctīklā "Facebook", jo viņam bija problēmas ietilpt lidmašīnas sēdvietā. Daži domā, ka pasažieriem ar pārlieku lielu svaru vajadzētu maksāt par divām sēdvietām, ja reiz cilvēks ir pārāk liels vienam krēslam, bet citi uzstāj, ka aviokompānijām vajadzētu padomāt par ērtākiem un lielākiem sēdekļiem, vēsta "Daily Mail".

Augumā raženais pasažieris lidoja reisā no Helsinkiem uz Kopenhāgenu, un kāds lidojuma kompanjons iemūžinājis vīrieša grūtības apsēsties. "Tas puisis sēdēja aiz manis, un man bija žēl gan viņa paša, gan arī cilvēka, kas sēdēja viņam blakus vidējā sēdvietā – viņiem abiem droši vien bija ļoti neērti, lai arī lidojums bija īss," savā "Facebook" ierakstā dalās ceļinieks. Viņš arī ierosina, ka varbūt aviokompānijām vajadzētu kaut kā risināt šādas situācijas pārdomātā un iejūtīgā veidā. Lielā auguma kungs aizņēma arī daļu no ejas, tamdēļ pasažieriem, kas gribēja tikt uz tualeti, vajadzējis kaut kā spraukties garām.

Cilvēki diskusijā gan nav vienisprātis, jo daži domā – būtu tikai godīgi, ja vīrietis samaksātu arī par blakus sēdvietu, lai netraucētu pārējiem. "Nav svarīgi, kāds ir iemesls tam, ka cilvēks ir aptaukojies. Ja viņš tāds ir, tad jāpērk arī papildu sēdvieta. Tā nav diskriminācija, bet gan drošības prasības," raksta kāds komentētājs. Cits tam piekrīt, sakot, ka, ja cilvēks nespēj ietilpt sēdvietā, jāpērk vēl viena. "Neatkarīgi no tā, vai mēs piekrītam sēdekļa izmēram vai nē, tu pērc noteiktu vietu lidmašīnā, un nevajadzētu "aizplūst" uz kāda cita vietu." Bet trešais ieteica, ka, gluži tāpat kā bagāžai, arī pasažierim vajadzētu būt svara limitam uz vienu sēdvietu.

Tomēr daži gan īsti nepiekrīt, ka visa vaina jāuzņemas tikai pasažierim, un tā vietā iesaka pārdomāt sēdvietu izmērus – padarīt tās lielākas un ērtākas, jo "lielākā daļa cilvēku jūtas neērti parastajos sēdekļos". Daļa komentētāju ir pikti un saka, ka tikai pret pasažieriem, kuri var atļauties biznesa klasi, izturas kā pret cilvēkiem. "Cilvēki nav mājlopi, bet tā uz viņiem skatās aviosabiedrības!" Un tā nedomā tikai lielo izmēru cilvēki. "Esmu diezgan maziņš, bet piekrītu, ka kompānijām vajadzētu risināt situāciju."

Diezgan neērti šādās situācijās ir arī ceļabiedram, kurš iespiedies blakus sēdvietā, kurā viņam manāmi trūkst vietas, jo līdzās sēž ļoti tukls cilvēks. "Reiz man blakus sēdēja tāda sieviete, bija jāsēž sāniski, lai viņai nepieskartos. Pēc tam kājas un gurni sāpēja dienām ilgi, jo es tā sēdēju četras stundas," komentēja kāds vīrietis. Citi dalās līdzīgā pieredzē, piemēram, kādam pārim uz maiņām bija jāstāv kājās lidmašīnas ejā, jo krēslos fiziski neesot bijusi vieta, bet apkalpe nelikās ne zinis.

Vairāk par to, vai būt resnam ir cilvēku izvēle un atbildība, vari uzzināt, lasot "Vai būt resnam ir izvēle – "Zinātne vai muļķības" iztaujā speciālistus par lieko svaru""

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!