Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Piektdienas, 6. septembra, vakarā Rīgā jau otro gadu notika īpaša zibakcija – pastaiga ar korgijiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, tādējādi pieminot pūkdupšu šķirnes spilgtāko patronesi – Lielbritānijas karalieni Elizabeti II, "Delfi" vēsta zibakcijas rīkotāja, korgija Floki saimniece Gerda Pulkstene. Ja pērn pastaigā izgāja ap 50 korgijiem un viņu saimnieki, tad šogad – vairāk nekā 190, novēroja "Delfi".

Pa ceļam ikvienam interesentam bija iespēja satikt un sabužināt pūkdupšus. Pulcēšanās uz foto vai čubināšanas terapiju notika parkā pie Kongresu nama, kur varēja skatīties korgijiem iemācītos trikus un arī uzzināt visu interesējošo par korgiju šķirni no pašiem saimniekiem.

"Kad viņsaulē devās visilgāk valdošais monarhs Lielbritānijas vēsturē – karaliene Elizabete II, vēlējos izcilai valdniecei saglabāt kādu jauku piemiņu. Tā kā karaliene bija liela korgiju mīļotāja, šīs suņu šķirnes popularizētāja, kā arī dzīves laikā karalienei piederējuši vairāk nekā 30 korgiji, šāda korgiju pastaiga šķita lieliska ideja," par korgiju pastaigu stāsta Gerda Pulkstene. "Tieši tāpēc karalienes piemiņai mēs ar Floki aicinājām visus Velsas pembroku un kardiganu saimniekus ar saviem mīluļiem uz kopīgu pastaigu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!