Foto: Kārlis Volkovskis

Piektdien, 6. septembrī, Liepājā apbalvoti 2024. gada rūpīgāk sakopto īpašnieku saimnieki – klātienē sveikti desmit namu īpašnieki un vēl papildus diviem piešķirta žūrijas komisijas pateicība, "Delfi" uzzināja Liepājas būvvaldē.

""Sakoptākais nams", manuprāt, ir viena no jaukākajām Liepājas tradīcijām, kas gadu no gada aicina uz mūsu pilsētu paraudzīties tūrista acīm un izceļ to, cik ļoti liepājnieki rūpējas par savu vidi un pilsētu kopumā. Aiz katra Liepājas sakoptā nama vai pagalma stāv cilvēki ar gādīgām rokām un mīlestību pret savām mājām, savu apkaimi. Ir liels prieks viņus satikt un personīgi pateikties," sveicot sakoptāko namu īpašniekus, sacīja Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš.

2024. gada konkursa izvērtēšanā tika izvirzītas 59 adreses, kuras pieteica gan paši īpašnieki, gan arī kaimiņi vai garāmgājēji (no kopējā skaita – 14 adreses), kā arī, apsekojot visus pilsētas mikrorajonus, tās izvirzīja paši konkursa žūrijas locekļi. Pēcāk tika atlasīti 29 īpašumi, kurus žūrija apbrauca apskatīt klātienē, katru namu un tā ielas fasādes pusi un publiski redzamo teritoriju vērtējot individuāli.

Kā skaidro būvvaldē, sakoptākie nami tika vērtēti pēc konkursa nolikumā apstiprinātajiem kritērijiem: objekta sakoptība, mazo arhitektūras formu tehniskais stāvoklis, apstādījumu un labiekārtojuma kvalitāte, arhitektūras elementu un teritorijas stilistiskā vienotība, ideja un izmantoto materiālu oriģinalitāte. Būtiska vērtēšanas daļa bija arī tas, lai īpašumā būtu noslēgti būvdarbi un sakārtota būvniecības dokumentācija.

Privātmāju grupā ar "Sakoptākais nams" titulu tika sumināti saimnieki īpašumiem: Jaunā iela 4, Priekules iela 14A, Stārķu iela 39, Kuldīgas iela 9, Nīcas iela 27 un Riekstu iela 20.

Foto: Kārlis Volkovskis

Uzņēmumu grupā kā sakoptākie nami tika sveikti trīs īpašumi – kafejnīca "Panna" Avotu ielā 2, Liepājas pilsētas un rajona Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība Brīvības ielā 21 un Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola Alejas ielā 18.

Foto: Kārlis Volkovskis

No vērtēšanai izvirzītajām daudzdzīvokļu mājām ar titulu "Sakoptākais nams" tika sveikts īpašums Bāriņu ielā 8/10.

Papildus komisijas pateicība tika pasniegta diviem daudzdzīvokļu namiem – Sudraba Edžus ielā 4 un Kārklu ielā 3 par ieguldījumu īpašuma un apkārtējās vides iekopšanā, bet kuriem nedaudz pietrūka vērtējuma punkti, lai iekļūtu desmit laureātu pulkā.

Foto: Kārlis Volkovskis

Sakopto namu īpašniekiem pasniegta īpaša, pie ēkas sienas piestiprināma atzinības plāksnīte ar gadskaitli pilsētas karoga krāsās, domes priekšsēdētāja pateicība, kā arī Liepājas pilsētas karogs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!