Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Itālijas kultūras ministrs Džennaro Sandžuliano piektdien atkāpās no amata vairākas nedēļas pēc tam, kad tika pieķerts ārlaulības sakaros ar gados jaunāku sievieti, kas ar viedbrillēm filmēja viņu randiņus.

Sandžuliano bija mēģinājis palikt amatā pēc šī skandāla izcelšanās augustā, kad viņa bijusī mīļākā Marija Rozarija Boča sāka publiskot sociālajos medijos fotogrāfijas, kurās viņi redzami kopā publiskos pasākumos.

"Pēc pārdomām šajās sāpīgajās dienās es negrozāmi nolēmu atkāpties no kultūras ministra amata," Sandžuliano rakstīja atlūguma vēstulē premjerministrei Džordžai Meloni.

Meloni pieņēma viņa atlūgumu un pateicās par "izcilo kalpošanu".

Sandžuliano demisija notika nepilnas divas nedēļas pirms tam, kad Itālija rīkos G7 valstu kultūras ministru sanāksmi. Itālija šogad ir G7 prezidējošā valsts.

Meloni jau ir izraudzījusies kultūras ministra amatam Alesandro Džuli, kurš ir Itālijas nacionālā 21. gadsimta mākslas muzeja MAXXI vadītājs.

Trešdien, mēģinot saglabāt savu amatu, Sandžuliano sniedza garu un brīžiem raudulīgu televīzijas interviju, kas tika plaši izsmieta presē.

Viņš mēģināja izskaidrot savas attiecības ar Boču, kas ir pārpludinājusi sociālos medijus ar stāstiem par viņu mīlas afēru. Sandžuliano sacīja, ka šīs attiecības sākušās maijā, bet viņš tās izbeidzis "jūlija beigās, augusta sākumā".

Boča augusta beigās lietotnē "Instagram" paziņoja, ka viņa bijusi iecelta par īpašu padomnieci Kultūras ministrijā, bet Sandžuliano to noliedza.

Pēc tam viņa sāka publiskot sociālo mediju vietnēs fotogrāfijas, kur viņi redzami kopā publiskos pasākumos, kā arī e-pastus un avioreisu iekāpšanas kartes.

Sandžuliano savā intervijā parādīja bankas dokumentus, lai apstiprinātu savu apgalvojumu, ka viņš apmaksājis Bočas ceļojumus, un noliedza, ka tam būtu izmantojis valsts naudu. Viņš arī atvainojās savai sievai un Meloni.

Boča piektdien paziņoja telekanālam "La7", ka Sandžuliani "bija pelnījis šo darbu, viņš ir ļoti kompetents", un izteica nožēlu par viņa demisiju.

"Es neizspiegoju ministru, jo es strādāju kopā ar ministru," sacīja Boča, kuru Sandžuliano ir solījis iesūdzēt tiesā.

"Es nebaidos no nekādas izmeklēšanas, jo es teicu taisnību," sacīja ministra bijusī mīļākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!