Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kensingtonas pils pirmdien izplatījusi paziņojumu par progresu Velsas princeses Katrīnas cīņā ar vēzi. Princese vēsta, ka ķīmijterapijas kurss noslēdzies, un viņa mēģinās atgriezties pie karaļnama pienākumiem tuvāko mēnešu laikā.

Savā paziņojumā Katrīna atzīst, ka šis gads viņai un ģimenei bijis ļoti smags. Velsas princese atgādina, ka ierastā dzīve vienā acumirklī var mainīties un nākas meklēt veidus, kā virzīties pa bangojošiem ūdeņiem un nezināmiem ceļiem.

"Vēža ceļojums ir komplicēts, biedējošs un neparedzams ikkatram, jo īpaši vistuvākajiem," spriež Katrīna, atklājot, ka šis laiks viņai un princim Viljamam atgādinājis par to, ka jābūt pateicīgiem par vienkāršām, bet būtiskām lietām dzīvē, kuras tik daudzi bieži vien uzskata par pašsaprotamām. "Par to, ka mīlam un esam mīlēti."

Princese uzsver, ka tuvākajos mēnešos grasās atgriezties pie karaļnama pienākumu pildīšanas, kā arī uzņemties vēl dažus pienākumus, kad būs tāda iespēja, tomēr pašlaik galvenā prioritāte ir veselība. "Lai gan esmu beigusi ķīmijterapiju, mans ceļš uz atveseļošanos un pilnīgu atkopšanos būs ilgs, un man tas jādara dienu pa dienai," teikts paziņojumā.

"Visiem, kuri turpina savu vēža ceļojumu, – es palieku ar jums plecu pie pleca, roku rokā. No tumsas rodas gaisma, ļausim tai spīdēt spoži!"

Šogad publiskajā telpā bijis daudz spekulāciju par Velsas princeses atrašanās vietu un veselības stāvokli.

Janvāra beigās tika paziņots, ka viņai veikta plānveida vēdera operācija, pēc kuras nepieciešama ilgāka atkopšanās un Keitas atgriešanās pie publiskiem pienākumiem nav gaidāma līdz Lieldienām. Tomēr martā emocionālā videovēstījumā Keita paziņoja, ka iziet ķīmijterapijas kursu vēža ārstēšanai.

Februārī britu karaļnams paziņoja, ka karalim Čārlzam III arī ir diagnosticēts vēzis. Diagnoze atklāta palielinātas prostatas koriģējošās procedūras laikā. Aprīlī ārsti atļāva karalim atsākt piedalīties publiskos pasākumos, un nu viņš jau ir atsācis karaļnama pienākumu pildīšanu.

Ne karaļa, ne Velsas princeses precīzāka diagnoze un vēža veids netiek publiskots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!