Foto: Kadrs no video

Interneta dzīlēs atrodami sašutuma pilni saucieni – uzņēmums "Sigulda Adventures" publicējis videomateriālu, kurā atrakciju "Zērglis" piedzīvo suns kopā ar savu saimnieku. Atrakcija paredz aptuveni 800 metru garu lidojumu virs Gaujas senlejas, izmantojot gaisa trošu ceļu, pārvietošanās ātrums sasniedz pat 60 kilometrus stundā. Eksperti video redzēto vērtē visai kritiski – suns izrāda paaugstināta stresa pazīmes, turklāt varētu pat runāt par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku. Uzņēmums gan norāda – pasaulē dzīvnieku piedalīšanās cilvēku izklaidēs nebūt neesot reta prakse.

Vispirms uzklausījām Bellas saimnieka Kaspara sacīto: "Nudien, cilvēki pārspīlē! Mums ar Bellu šis nebija pirmais un nebūs arī pēdējais piedzīvojums kopā. Protams, Belliņa bija sabijusies, jo ko tādu piedzīvoja pirmo reizi, taču viss bija droši, drošības sistēmas tika kārtīgi pārbaudītas un testētas pirms šī lidojuma!"

"Arī mazi bērni pirmoreiz "Zērglī" ir sabijušies, bet tas gan nenozīmē, ka bērnam vai sunim pēc lidojuma būs psiholoģiska trauma. Tāpat vēlos akcentēt, ka video redzamais sākums, kur es izkliedzu "Lidosim" un Bella rej, ir pēc paša lidojuma (spriediet paši, cik ļoti dzīvnieks pārdzīvo tikko notikušo)."

Saimnieks vērš uzmanību, ka viņš ar savu suni vienmēr ir kopā un Bella nekad netiek atstāta vienatnē. Kopīgi brauc ar laivām, SUP, buru kuģiem, dodas "Downhill" izbraucienos ar riteni, lido ar gaisa balonu, brauc ceļojumos, dodas kopīgos pārgājienos! "Belliņa arī vairākus gadus piedalījās "Escape Town" kvestu parkā kā aktrise, spēlējot vācu sarga sargsuni, kur piedzīvoja arī daudzus šāvienu un sprādzienu uzvedumus," stāsta saimnieks.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!