Foto: Shutterstock

Ceļotājiem no Eiropas valstīm, kuri plāno apmeklēt Apvienoto Karalisti, drīz vien par iebraukšanu valstī būs jāmaksā 10 Lielbritānijas mārciņas (11,85 eiro) liela nodeva, vēsta CNN.

Jaunais noteikums paredz, ka Apvienotās Karalistes elektroniskā ieceļošanas atļauju (ETA) sistēma vispirms tiks ieviesta attiecībā uz Kataras pilsoņiem un tad tiks paplašināta, iekļaujot pārējās valstis, tai skaitā ES.

Saskaņā ar Apvienotās Karalistes iekšlietu ministres Ivetas Kūperes paziņojumiem maksa, kas netiks atgriezta, būs attiecināma uz visiem ieceļotājiem Apvienotājā Karalistē, arī zīdaiņiem un bērniem bez vīzas vai uzturēšanās atļaujas.

Šobrīd pilsoņiem no Kuveitas, Bahreinas, Omānas, Kataras, Saūda Arābijas un Apvienotajiem Arābu Emirātiem pirms ieceļošanas Apvienotajā Karalistē ir jāpiesakās ETA.

Novembrī šo noteikumu attiecinās arī uz lielāko daļu citu valstu piederīgajiem, ieskaitot ASV, taču uz Eiropas pilsoņiem tas attieksies tikai no nākamā gada pavasara. Noteikumi neattieksies uz Īrijas pilsoņiem. Taču Jordānas pilsoņi vairs nevar pieteikties ETA, lai ieceļotu Apvienotajā Karalistē, vēstīts Apvienotās Karalistes valdības tīmekļa vietnē.

Kūpere norādīja, kad ETA sistēma tiks pilnībā ieviesta, pirmo reizi būs visaptveroša informācija par personām, kas ceļo uz Apvienoto Karalisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!