Foto: AFP/Scanpix/LETA

Amerikāņu komēdijdrāmas seriāla "Reservation Dogs" zvaigzne D'Faraohs Vuns A, kurš saņēmis savu pirmo "Emmy" nomināciju kā labākais aktieris seriālā, balvu pasniegšanu izmantoja kā iespēju, lai dalītos ar nozīmīgu vēstījumu.

22 gadus vecais aktieris 15. septembrī uz sarkanā paklāja bija tērpies klasiskā, melnā uzvalkā, bet tēlu papildināja sarkans plaukstas nospiedums uz viņa sejas. Tam, protams, bija simboliska nozīme, vēsta "People". Proti, saskaņā ar vietni "Native Hope" plauksta simbolizē solidaritāti "pazudušajām un nogalinātajām pamatiedzīvotāju sievietēm".

Bezpeļņas organizācijas mājaslapā skaidrots, ka uz sejas gleznotā plauksta "apzīmē visas pazudušās māsas, kuru balsis nav dzirdamas. Tā apzīmē mediju un tiesībsargājošo iestāžu klusēšanu krīzes vidū". Tāpat tā apzīmē vietējo sieviešu apspiešanu un pakļaušanu, kuras tagad sāk teikt #NoMoreStolenSisters (vairs nekādu nozagtu māsu).

Šīgada ceremonijā Vuns A Tai bija nominēts savam pirmajam "Emmy" apbalvojumam par izcilu iejušanos Bēra Smolhila lomā seriālā "Reservation Dogs". Tajā skatītājs var sekot līdzi pamatiedzīvotāju pusaudžu gaitām Oklahomā. Tomēr viņi ir apņēmības pilni nokļūt Kalifornijā, tāpēc nospriež, ka darīs jebko, lai dabūtu naudu un līdz galamērķim nonāktu. Pat ja viņiem būs jāzog...

Intervijā izdevumam "Variety" aktieris atklāja, ka seriāls viņam iemācījis patiesas reprezentācijas smagumu. ""Reservation Dogs" man iemācīja, cik svarīgi ir tas, ka mēs paši esam tie, kas pastāsta savus stāstus," viņš teica, piebilstot, ka nevienam nevajadzētu ļaut, lai cilvēka stāstu izstāsta kāds cits, ne viņš pats. "Tā dēļ mēs [pamatiedzīvotāji] esam pārāk daudz "sagrozīti". Turpināšu stāstīt pamatiedzīvotāju stāstus no viņu skatpunkta."

Savukārt "Emmy" balvu kā izcils galvenās lomas atveidotājs komēdijseriālā ieguva Džeremijs Allens Vaits, "The Bear" zvaigzne. Pilns "Emmy" balvu nomināciju saraksts aplūkojams mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!