Foto: White Balance Creative | Evija Pitkēviča

Nedēļas nogalē "Jaunajā Teikā" džeza noskaņās aizvadīta jauna koncepta kebabnīcas "Kingu Kebab & Chicken story" atklāšanas ballīte, kurā līksmoja influenceri un sadarbības partneri, piemēram, Elīna un Nauris Didrihsoni, Maija Armaņeva ar dzīvesbiedru, uzņēmējs Aigars Šmits un citi plašākai un šaurākai sabiedrībai zināmi viesi.

Jaunā kebabnīca ir jau ceturtā "Kingu" ēdināšanas ķēdes lokācija Rīgā, un, kā uzsver uzņēmuma īpašnieki, ar šo atvēršanos "sasniegts jauns līmenis". Mūsdienīgs un moderns dizains, kuru veidojusi arhitekte Evija Ķirsone no "Kirson Design Group", tehnoloģiski advancēta pasūtījumu veikšana un ēdieni, kuri atstrādāti līdz pat sīkākajām detaļām.

Ēdināšanas ķēdes īpašnieki ir pašmāju uzņēmējs Kaspars Peregudovs un Azerbaidžānas izcelsmes uzņēmējs Aidins Maharamovs. Kaspars stāsta: "Esmu parasts džeks no Jēkabpils. Sāku no nulles. Esmu bijis apsargs, strādājis noliktavās un vēl dažādās darba vietās. Motivācija? Man nav nepieciešama motivācija. Es vienkārši eju un daru. Es pats katru dienu iesaistos procesos, Jaunajā Teikā bieži vien esmu virtuvē un gatavoju cilvēkiem maltītes, palīdzu saviem darbiniekiem. Ēdināšanas nozare – tā ir mana sirdslieta."

Kaspars uzsver, ka nebaidās saukt lietas īstajos vārdos, viņš atklāti runā arī par finansēm. Jaunās Teikas lokācijai, ko paši sauc par "Chapter 4" jeb "Ceturto nodaļu", bijis nepieciešams 300 000 eiro ieguldījums, no kuriem patiesībā projekta sākumā esot bijuši tikai 40 000, ko vairāki sadarbības partneri iesākumā nemaz neesot zinājuši. Arī "Chapter 3" jeb "Trešās nodaļas" projekts izmaksājis iespaidīgu naudas summu. Amerikāņu dzeltenais skolas autobuss, kas ar kuģi caur Vāciju nogādāts Latvijā un šobrīd ikdienā novietots Ādažos, Rīgas gatvē 5, ir pilnībā funkcionāla izbraukumu ēdināšanas iestāde, kas kopumā izmaksājusi ap 100 000 eiro, atklāj uzņēmējs, piebilstot, ka uzņēmuma apgrozījums trešajā darbības gadā esot jau pusotrs miljons eiro.

Lai gan pagājušajā sestdienā tika svinēta atklāšanas ballīte, "Kingu" Jaunajā Teikā darbojas jau kopš maija beigām. Uzņēmuma pārstāvji atklāj, ka kopš atvēršanas jaunajā kebabnīcā veikti jau 28 000 pasūtījumi, neskaitot piegādes. Kad pasākuma atklāšanas uzrunas laikā kāds no viesiem Kasparam uzdeva jautājumu "Kas tālāk?", uzņēmējs ar nedaudz viltīgu smaidu sejā atbildēja: "Tad jau redzēsim!", liekot noprast, ka arī nākotnē neapstāsies un turpinās realizēt jaunas idejas un drosmīgus projektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!