Foto: AP/Scanpix/LETA

Hiphopa magnāts Šons "Didijs" Kombs 16. septembrī ticis arestēts Ņujorkā saistībā ar federālām apsūdzībām, paziņoja varas iestādes ziņu aģentūrai CBS.

Arests Manhetenā notika pēc reidiem divos viņa īpašumos Losandželosā un Maiami martā, kas saistīti ar izmeklēšanu par apsūdzībām seksuālajā tirdzniecībā un vardarbībā. ASV Ņujorkas dienvidu apgabala prokurors Deimians Viljamss 16. septembra vakarā sniegtajā paziņojumā apstiprināja: "Šovakar federālie aģenti arestēja Šonu Kombsu, pamatojoties uz SDNY iesniegto apzīmogoto apsūdzību." Repera advokāts Marks Agnifilo sacīja, ka ir "vīlies" par arestu un viņa klients ir "nevainīgs vīrietis".

Viņa advokāts 16. septembra vakarā sacīja, ka Kombsa kungs ar nepacietību gaida iespēju "attaisnot savu vārdu tiesā". "Mēs esam vīlušies par lēmumu uzsākt, mūsuprāt, netaisnīgo apsūdzību," teikts Agnifilo rakstveida paziņojumā BBC. "Šons "Didijs" Kombss ir mūzikas ikona, pašnodarbināts uzņēmējs, mīlošs ģimenes cilvēks un filantrops, kurš pēdējos 30 gadus ir pavadījis, veidojot impēriju, dievinot savus bērnus un strādājot, lai vienotu melnādaino kopienu," viņš taisnojās.

Repera juridiskās problēmas sākās 2023. gada novembrī, kad viņa bijusī mīļotā sieviete Ventura iesniedza savu prasību. Tajā pašā nedēļā Kombsu vardarbībā un uzbrukumā apsūdzēja vēl divas citas sievietes. Reperis visas apsūdzības noliedza, un viņa pārstāvis prasības nosauca par vēlmi iekasēt naudu. Decembrī tika iesniegta jau cita civilprasība, kurā tika apgalvots, ka mūziķis kopā ar diviem citiem vīriešiem bija "seksuāli pārdevuši" sievieti, kurai tolaik bija 17 gadi.

Šī gada februārī tika atklātas jaunas apsūdzības, arī no viņa bijušā producenta Rodnija Džonsa juniora, kurš sacīja, ka Kombss kungs ir veicis nevēlamas seksuāla rakstura darbības un gribējis viņu piespiest nodarboties ar seksu ar citu vīrieti. Kombs apsūdzības noraidīja, bet mēnesi vēlāk viņa īpašumos tika veikts reids. Detalizētāk par apsūdzībām var iepazīties šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!