Foto: Shutterstock

Kādam kārtības jaucējam, lidojot no Pērtas uz Sidneju, piemēroja īpaši nepatīkamu sodu – viņam jāatmaksā aviokompānijas degvielas izmaksas apmēram 5200 eiro apmērā, vēsta "CNN Travel". Kāpēc tā?

Saskaņā ar Austrālijas federālās policijas sniegto informāciju, tobrīd 32 gadus vecs vīrietis no Rietumaustrālijas bija kā dadzis acī citiem pasažieriem. Tamdēļ lidmašīnai nācās griezt riņķī un doties atpakaļ uz Pērtu. Lai arī vēl joprojām nav atklāts, ko tieši vīrietis izdarījis un citas detaļas par notikušo, tika neparedzēti tērēta degviela, tāpēc nebēdnim tagad būs jāmaksā no savas kabatas.

Pērtas miertiesa viņam arī piesprieda naudas sodu 5400 eiro apmērā, kas nozīmē, ka sliktā uzvešanās ceļiniekam (vēl pieskaitot summu par patērēto degvielu) kopā izmaksās vairāk nekā desmit tūkstošus eiro, kas, visticamāk, daudzkārt pārsniedz tēriņus par biļeti.

"Šim atgadījumam vajadzētu kalpot kā brīdinājumam, ka noziedzīga rīcība uz klāja var radīt milzu izmaksas likumpārkāpējam," sacīja Šona Deivisa, Austrālijas Federālās policijas uzrauga pienākumu izpildītāja. "Ir daudz vienkāršāk paklausīt aviokompānijas personāla norādījumiem, nekā radīt nevajadzīgas problēmas, kas var sist pa maku," viņa piebilda.

Lai gan lidojums notika pērnā gada 25. septembrī, pagājis aptuveni gads, līdz lieta pret nepaklausīgo pasažieri nonākusi Austrālijas tiesībsargājošo iestāžu dienaskārtībā. Tomēr nedz pasažiera vārds, nedz aviokompānija publiski nestādījās priekšā. Tāpat arī neviens nepaskaidroja, ko tik sliktu ceļinieks izdarījis, ka lidmašīnai bija jādodas atpakaļ. Ziņots tikai, ka pasažieris atzina savu vainu vienā apsūdzībā par nekārtības celšanu lidmašīnā un vienā sūdzībā par drošības instrukciju neievērošanu.

Sodīt nekārtības cēlāju lidmašīnā, liekot viņam maksāt par degvielas patēriņu, nav visai tipisks soda veids, jo biežāk iekasē naudu par ko citu.

2021. gadā ASV Federālā aviācijas pārvalde paziņoja, ka ieviesīs nulles tolerances politiku attiecībā uz pasažierim, kas lidmašīnās uzvedas neatbilstoši noteiktajām prasībām. Togad pasažieriem tika uzlikts naudas sods par vairākiem incidentiem lidmašīnās visā ASV. Piemēram, vienam pasažierim, kurš mēģināja iekļūt pilota kabīnē vai citam, kurš iesita pa seju stjuartei, kuru pēcāk nogādāja slimnīcā.

Lielākais naudas sods 2021. gadā, kas piemērots vienam cilvēkam, bija 36 700 eiro. Summa bija tik milzīga, jo ceļinieks bija lidmašīnā ienesis savu alkoholu, pats bija alkohola reibumā, mēģināja tualetē smēķēt marihuānu un veica seksuālu uzbrukumu stjuartei – tas viss viena lidojuma laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!