Foto: Vida Press

Mūziķe Mailija Sairusa un dziesmas "Flowers" līdzautori apsūdzēti par to, ka kopējuši daļu no Bruno Marsa slavenās dziesmas "When I Was Your Man", kas radīta 2013. gadā. Prasību pret Sairusu iesniedza uzņēmums "Tempo Music Investments". Šis uzņēmums no dziesmas "When I Was Your Man" līdzautora iegādājies daļu no tiesībām uz to. Taču pats Bruno Mars nav minēts, kā prasības iesniedzējs pret Sairusu, vēsta "The Guardian".

Prasība pret Sairusu tika aizpildīta 16. septembrī, Losandželosas federālajā tiesā. To iesniedza uzņēmums "Tempo Music Investments", kurš apgalvoja, ka Sairusa, radot dziesmu "Flowers", neatļauti izmantojusi Marsa dziesmu "When I Was Your Man". Vēl prasībā uzņēmumi "Sony Music Publishing", "Apple", "Target", "Walmart" un citi apsūdzēti par dziesmas izplatīšanu.

Dziedātājs Bruno Mars gan nav minēts, kā viens no tiesas dokumenta iesniedzējiem. "Tempo Music" teicis, ka viņiem pieder daļa no "When I Was Your Man", kas iegādāta no tās līdzautora Filipa Lorensa.

"Tempo Music" pieprasa zaudējumu atlīdzību, kuras apmērs vēl nav noteikts, kā arī pieprasa aizliegt Sairusai reproducēt, izplatīt vai publiski izpildīt ārkārtīgi populāro dziesmu.

Daļā no paziņojuma rakstīts: "Dziesmā "Flowers" ir dublēti vairāki melodijas, harmoniju un teksta elementi no "When I Was Your Man"." Vēl paziņojumā teikts, ka ir nenoliedzami daudz līdzību starp abām dziesmām un "Flowers" nevarētu eksistēt bez Bruno Marsa hita. Tāpat uzskatīts, ka "Flowers" autori izveidojuši atvasinājumu no Marsa skaņdarba bez atļaujas.

Mailija Sairusa ar dziesmu "Flowers" ieguva savu pirmo "Grammy" balvu par labāko popa dziesmas performanci. Tā astoņas nedēļas bija numur viens ASV un desmit nedēļas Apvienotajā Karalistē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!