Foto: Vida Press

Par cilvēku tirdzniecību un dzimumnoziegumiem apsūdzētajam amerikāņu reperim Šonam "Didijam" Kombam, kurš šobrīd atrodas Bruklinas Metropolitēna aizturēšanas centrā, piemērots īpašs drošības pasākums – pašnāvības uzraudzība jeb "suicide watch", taču vairāk par viņa mentālo stāvokli nekas nav zināms, vēsta "People".

"Delfi" jau vēstīja, ka 16. septembrī Šons "Didijs" Kombs tika aizturēts par apsūdzībām cilvēku tirdzniecībā un vardarbībā, naudas izspiešanā un transportēšanā, lai nodarbotos ar prostitūciju. Viņš neatzina savu vainu un drošības naudas iemaksāšana apmaiņā pret viņa atbrīvošanu tika divreiz noraidīta.

Šobrīd reperis tiek uzraudzīts Bruklinas Metropolitēna aizturēšanas centrā, novērojot viņa suicīda tieksmes, kāds avots ziņojis "People". Nav zināms, vai Kombsam ir pašnāvnieciskas tieksmes un, cik ilgi viņš jau atrodas pašnāvības uzraudzībā. Šis ir drošības pasākums ieslodzītajiem ar noslieci uz suicīdu, kuriem tādēļ nepieciešama biežāka novērošana.

Avoti "People" apgalvojuši, ka Kombs tur tiek turēts profilaktiski, jo ir šokā un viņa psihiskais stāvoklis ir neskaidrs.

Kombsa apsūdzībā rakstīts, ka viņš piespiedis upurus veidot seksa priekšnesumus, ko sauc par "freak offs". Viņš izmantojis savu slavu un atpazīstamību, kā arī narkotikas, kā kokaīnu, ketamīnu un oksikodonu, lai iebiedētu un piespiestu sievietes pievienoties tā saucamajiem "freak offs". Seksa performances dažreiz tika iemūžinātas, un upuri par to nav zinājuši.

Tiesas sēdes laikā Kombsa advokāts Marks Agnifilo jautājis tiesnesim, lai Kombsu pārceļ uz cietumu Eseksas apgabalā Ņūdžersijā. Lēmums galu galā gan tika nodots Ieslodzījumu vietu pārvaldes rokās. Metropolitēna aizturēšanas centrā atrodas 1600 ieslodzīto, kuri gaida tiesu. Šī vieta ir pazīstama ar to, ka tajā ir bīstami, kā arī tur nav pietiekami daudz personāla. Tajā ir liels nāves gadījumu un pašnāvību skaits.

Repera problēmas ar likumu sākās 2023. gada novembrī, kad viņa bijusī mīļotā sieviete Ventura iesniedza prasību. Vēlāk Kombsu par vardarbību un uzbrukumu apsūdzēja divas citas sievietes. Reperis visas apsūdzības noliedza, un viņa pārstāvis prasības nosauca par vēlmi iedzīvoties. Decembrī tika iesniegta jau cita civilprasība par nepilngadīgas sievietes "seksuālu pārdošanu".

Šī gada februārī tika atklātas jaunas apsūdzības, arī no viņa bijušā producenta Rodnija Džonsa juniora. Sīkāk par apsūdzībām var lasīt šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!