Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Pēc vairāku gadu pārtraukuma 21. septembrī Rīgā atgriezies eleganti krāšņais Tvīda brauciens – apmēram 400 retro drānās tērpušies velobraucēji saulainajā sestdienas pēcpusdienā pulcējās Vidzemes tirgū, lai kopā mītos līdz pat Āgenskalna tirgum.

Tvīda brauciens jau ilgus gadus ir viens no centrālajiem notikumiem Rīgas velobraucēju ikdienā. Agrāk tas notika pavasarī, Rīgas velonedēļā, bet nu, pēc ilgāka pārtraukuma, tiek rīkots Eiropas mobilitātes nedēļā.

Pasākums allaž izpelnās lielu ļaužu interesi, arī šogad tajā bija varens pulks riteņbraucēju – ap 400, vēsta Rīgas domes pārstāve Tatjana Smirnova.

Šogad par brauciena sākuma un beigu punktu izvelēti tirgus laukumi, kas jau vēsturiski ir viena no iecienītākajām cilvēku pulcēšanās un kultūrvietām. Brauciens sākās Vidzemes tirgū un noslēdzās Āgenskalna tirgū.

Brauciena sākuma punktā Vidzemes tirgū velosipēdu darbnīcā ikviens varēja veikt savam velosipēdam nelielus remontdarbus, Ceļu satiksmes drošības direkcijas teltī velosipēdu reģistrēt, kā arī iesildīties un izkustēties svinga dejās. Reģistrējoties Tvīda braucienam, dalībniekiem bija iespēja ziedot labdarības kustībai "Nav bērnības, bez velosipēda", kas 14. un 15. septembrī īpašās labdarības velodarbnīcās deva iespēju 16 SOS ciemata bērniem tikt pie sava velosipēda.

Kopīgā braucienā dalībnieki devās līdz Nacionālam mākslas muzejam, šķērsojot Esplanādi, devās uz vecpilsētu. Tālāk, šķērsojot Akmens tiltu, velosipēdisti devās Uzvaras parka virzienā un pa mazajām Āgenskalna ielām nonāca Āgenskalna tirgū, kur pasākuma noslēgumā apbalvoti izcilāko un daiļāko tērpu autori un dalībnieki varēja baudīt muzikālo priekšnesumu no grupas "Rahu The Fool".

Tvīda braucienu organizēja Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un "Ērenpreiss Bicycles" sadarbībā ar Rīgas pašvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!