Foto: AP/Scanpix

Aviokompānija "Scandinavian Airlines" (SAS) paziņojusi, ka šonedēļ lidmašīna, kas bijusi ceļā no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo uz Spānijas pilsētu Malagu, bijusi spiesta veikt avārijas nosēšanos Kopenhāgenā, Dānijā, jo lidojuma laikā no pasažiera maltītes kārbas izlīdusi pele, vēsta ārvalstu mediji.

Reisa novirzīšana trešdien notikusi saskaņā ar uzņēmuma procedūrām, jo ​"pūkainais bezbiļetnieks" radījis drošības risku, BBC citē aviokompānijas pārstāvja teikto ziņu aģentūrai AFP.

Reisa pasažieri vēlāk ar citu lidmašīnu nogādāti Malagā.

BBC atgādina, ka lidsabiedrībām parasti ir ļoti stingri ierobežojumi attiecībā uz grauzējiem reisos, lai novērstu elektrības vadu bojāšanu. "Tas notiek ārkārtīgi reti," izteicies SAS pārstāvis.

Kāds šī avioreisa pasažieris BBC atklājis piedzīvoto, stāstot, ka pele izkļuvusi no pārtikas kārbas, ko lidojuma laikā atvērusi viņam blakus sēdoša sieviete. Pārējie pasažieri neesot uztraukušies – viņi situāciju uztvēruši mierīgi.

BBC papildina, ka šis bijis jau otrais ar grauzējiem saistītais negadījums ceļojumā šīs nedēļas laikā.

Kā pirmo raidsabiedrība min notikumu ar divām vāverēm, kas brauciena laikā "iekāpušas" vilcienā, kas bijis ceļā uz Getvikas lidostu. Šie "pasažieri" pamatīgi sabiedējuši citus braucējus, turklāt viens pūkainais ceļotājs pat atteicies izkāpt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!