Foto: DELFI

"Kā domājat, vai manai sestklasniecei varētu patikt šī svingeru izrāde?" ar šādu jautājumu kāda māmiņa vērsās "Facebook" domubiedru grupā "Atsaucīgo māmiņu forums", pievienojot ekrānuzņēmumu ar "E-klasē" ievietoto reklāmu, kas aicina apmeklēt brīvdienu komēdiju svingeru ritmos "Lielguļamā gulta".

Kamēr dažas skolēnu mammas šo reklāmu "E-klase" redz, citas nekad pat nebija ievērojušas, ka platformā reklāmas vispār tiek izvietotas. "Man reklamē nelaimes gadījumu apdrošināšanu. Bet vispār nebiju pat pamanījusi, ka tur ir reklāmas," komentē kāda mamma. Citas par šādu reklāmas satura izvietojumu ironizē: "Iespējams, klientam atbilstošs saturs, jo man, piemēram, nekā tāda nav," raksta lietotāja. "Tas tāpēc, ka "E-klasi" bērni neskatās gandrīz. Vecāki tikai "čeko"," pārliecināta cita domubiedru grupas dalībniece.

Kādēļ šāda veida reklāma izvietota skolēniem paredzētā platformā, un vai vecākiem un bērniem redzamais reklāmas saturs atšķiras, vaicājam "E-klase" pārstāvjiem.

Foto: DELFI

Ekrānuzņēmums no ieraksta "Facebook" grupā "Atsaucīgo māmiņu forums".

""E-klases" reklāma tiek segmentēta pēc auditorijām, strikti sekojot līdz šo reklāmu saturam," tā "Delfi" skaidro "E-klases" mārketinga projektu vadītāja Zane Rašmane. "Piemēram, ātro ēdinātāju, atkarību izraisošo vielu, azartspēļu, ātro aizdevēju un tamlīdzīga reklāma netiek rādīta nevienai no "E-klases" auditorijām," viņa skaidro.

"Minētais reklāmas baneris, kas parādījās tikai Rīgas vecāku profilos, tika izvietots, izmantojot reklāmas aģentūras pakalpojumus, un tika traktēts kā teātra izrādes reklāma. Šāda reklāma "E-klasē" nav aizliegta. Diemžēl, izvietojot šo baneri, mēs nepamanījām, ka izrādes banera vizuālis satur seksuāla rakstura informāciju. Tiklīdz šis fakts tika piefiksēts, reklāma vecāku auditorijai tika izņemta."

"E-klase" ir izglītības sistēmas sastāvdaļa, ko ikdienā lieto 25 000 skolotāju un 150 000 ģimeņu visā Latvijā. Platforma darbojas kā digitālā dienasgrāmata, kurā gan vecākiem, gan skolēniem iespējams redzēt uzdotos mājasdarbus, skolotāju ierakstītās piezīmes. "E-klase" sniedz iespēju skolēniem un vecākiem sazināties ar skolotājiem, attaisnot stundu kavējumus. Pieslēdzot maksas versiju, iespējams aplūkot arī skolēna sekmju reitingus savā un paralēklašu kontekstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!