Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kāds vīrietis ķīniešu mākslinieka un aktīvista Ai Veiveja izstādes laikā Itālijas pilsētā Boloņā nogrūdis un saplēsis vienu no skulptūrām, vēsta CNN. Vēlāk vīrietis ticis arī arestēts, un šī nav pirmā reize, kad viņš ko šādu paveicis.

Mākslinieks Vaivejs vietnē "Instagram" publicējis videonovērošanas kameru kadrus, kuros redzams, kā kāds vīrietis spēcīgi stumj skulptūru, līdz tā nokrīt un sašķīst lauskās. Pēc tam vīrietis paņem daļu no skulptūras un varonīgi to tur sev virs galvas.

Balti zilās, nu jau saplēstās skulptūras nosaukums bija "Porcelain Cube" jeb "Porelāna kubs".

Izstādes kurators Arturo Galansino skaidrojis, ka noziedzīgā nodarījuma veicējs esot labi pazīstams mākslas pasaulē. Viņš norāda, ka noziedznieks jau vairākkārt nonācis viņu redzeslokā pēc dažādiem traucējošiem un postošiem notikumiem, kas gadu gaitā notikuši Florences izstādēs.

Vietējiem medijiem Boloņas policija stāstījusi, ka 57 gadus vecais čehs arestēts pēc tam, kad viņu apturējusi muzeja apsardze. Izstādes kurators norāda, ka pats mākslinieks galvenokārt ir norūpējies par to, vai neviens šajā situācijā nav cietis, un lūdzis, lai saplēstā mākslas darba lauskas tiktu apklātas un aizvestas.

Vēstīts, ka mākslas izstāde ar nosaukumu "Who am I?" tika atklāta sestdien un apskatāma līdz nākamā gada 4. maijam. Vēljoprojām nav skaidrs, kā vīrietis bija ticis pasākumā, kurš bija paredzēts tikai viesiem ar ielūgumiem.

Ai Veivejs ir viens no labāk zināmajiem mūsdienu ķīniešu māksliniekiem. Viņš pazīstams arī kā skaļš Ķīnas politikas un varas kritiķis. 2011. gadā viņš Ķīnā slepeni tika turēts 81 dienu ilgā apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!