Foto: AP/Scanpix/LETA

Spānijas policija arestējusi piecas personas, kas apsūdzētas par milzu naudas izkrāpšanu no divām sievietēm. Summa, ko krāpnieki izvilinājuši, ir 325 000 eiro. Kā viņi to izdarīja? Tiešsaistē uzdodoties par Holivudas zvaigzni Bredu Pitu, vēsta "The Guardian".

Aizdomās turamās personas sazinājās ar sievietēm internetā, kādā vietnē, kas vieno Pita kvēlākos fanus. Krāpnieki lika viņām domāt, ka "viņām ir sentimentālas attiecības ar Pitu", teikts Spānijas civilās gvardes policistu paziņojumā.

Uzdodoties par leģendāro aktieri, krāpnieki pēcāk mudināja sievietes investēt dažādos projektos, kas patiesībā nemaz neeksistēja. Vienai sievietei no Andalūzijas dienvidu reģiona izkrāpa 175 000 eiro, bet otra no Ziemeļu basku zemes zaudēja 150 000 eiro.

Policijā pastāstīja, ka, lai upuri sapītos kibernoziedznieku tīklos, ļaundari sākotnēji kārtīgi izpētīja visu, ko vien par sievietēm varēja atrast internetā. Balstoties uz atrasto informāciju, noziedznieki izveidoja viņu "psiholoģisko profilu", tādējādi secinot, ka abas sievietes ir neaizsargātas, turklāt viņām trūkst mīlestības un ir depresija.

Lai pārliecinātu sievietes, ka viņas tik tiešām kontaktējas ar Bredu Pitu, kibernoziedzinieki izmantoja ziņojumapmaiņas platformas, kas uzreiz nogādā ziņu, piemēram, "WhatsApp". To viltnieki darīja "līdz viņas bija sasniegušas punktu, kurā tiešām uzskatīja, ka caur "WhatsApp" tērzē ar slaveno Pitu, kurš apsolīja viņām romantiskas attiecības un kopīgu nākotni."

Par krāpniecību Andalūzijas dienvidu reģionā policija arestēja piecus cilvēkus, tostarp aizdomās turētā grupējuma līderus. Likumsargi veica kratīšanu piecās mājās, atsavinot vairākus mobilos tālruņus, bankas kartes, divus datorus un dienasgrāmatu, "kurā tika ierakstītas frāzes, kuras krāpnieki izmantoja savu upuru maldināšanai". Pašlaik gan izdevies atgūt vien 85 000 eiro, kas izkrāpti no sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!