Foto: DELFI

Jau 19. rudeni ķirbju audzēšanas entuziastiem ir iespēja padižoties ar sava dārza lepnumu Latvijas lielākā ķirbja čempionātā.

"Jau 19. reizi rīkosim Latvijas lielākā ķirbja čempionātu, kurā piedalās audzētāji no visas Latvijas – gan tie, kuri piedalās atkārtoti, gan jaunpienācēji. Šis pasākums ir lielisks veids, kā parādīt, cik krāšņas un bagātīgas ir mūsu vietējās rudens veltes. Ja arī jūsu dārzā ir izaugusi vērienīga dižoga, iespējams, tieši tā nokļūs uz lielāko ķirbju goda pjedestāla," stāsta Edvīns Lakstīgala, "Maxima Latvija" kategoriju vadības un iepirkumu direktors.

Šogad Latvijas lielākā ķirbja čempionāts notiks 17. oktobrī, aicinot interesentus gan piedalīties dažādās aktivitātēs, gan būt lieciniekiem čempionāta uzvarētāja noteikšanā. Ķirbjus konkursam var pieteikt līdz 3. oktobrim, sūtot ķirbja horizontālo un vertikālo apkārtmēru, dižogas atrašanās vietu un kontaktinformācij uz e-pasta adresi info@maxima.lv ar norādi "Pieteikums konkursam "Latvijas lielākā ķirbja čempionāts"", vēsta čempionāta rīkotāji. Par iekļūšanu finālā visus pretendentus organizatori informēs personīgi līdz 7. oktobrim.

Pērn konkursam kopumā tika pieteikti 25 ķirbji no astoņiem Latvijas novadiem – Ādažu, Aizkraukles, Dienvidkurzemes, Dobeles, Kuldīgas, Preiļu, Ventspils un Viesītes. Visbrangāko Latvijas ķirbi pērn izaudzēja Ingrīda Kuzmicka no Dobeles novada, ķirbim sasniedzot 290,5 kg svaru un 3,61x3,10 m apkārtmēru. Latvijas lielākā ķirbja rekords šobrīd ir 574 kilogrami. To 2018. gadā uzstādīja Luīzas Neimanes Kuldīgas novadā audzētais ķirbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!