Foto: Publicitātes foto

Jaunajā sezonā populārā Latvijas Televīzijas (LTV) erudīcijas spēle skolēniem "Gudrs, vēl gudrāks" nāk ar pārmaiņām – līdzās Tomam Grēviņam vairs neredzēsim Kasparu Ozoliņu, viņa vietā stājusies dziedātāja, vokālā pedagoģe un dziesmu autore Anna Zankovska, kura pazīstama ar skatuves vārdu Katō. Savukārt skolās viesosies Latvijas Radio 5 ētera personība Jānis Baķis.

Latvijas Televīzija par vadītāju maiņu raidījumā skaidro: ""Gudrs, vēl gudrāks" auditorija aug un mainās, tādēļ aug un mainās arī pats raidījums, tostarp vadītāju komanda. Katō un Jānis Baķis tai pievienojušies, lai raidījums varētu turpināt satura attīstību digitālajā vidē un būtu vēl tuvāk skolu jaunatnei gan viesojoties skolās, gan ikdienā raidījuma sociālo mediju saturā. Lai arī Kaspars Ozoliņš vairs nebūs redzams līdzās Tomam Grēviņam ēterā, Latvijas Televīzija ļoti novērtē līdzšinējo sadarbību, kā arī profesionalitāti. Kaspars vienmēr paliks piederīgs "Gudrs, vēl gudrāks" saimei. Turklāt Kaspara saikne ar raidījumu nav pārtrūkusi. Novērtējot Kaspara zināšanas un neatlaidību – viņš mācās nu jau trešajā augstskolā – jaunajā "Gudrs, vēl gudrāks" sezonā viņš kļūs par jautājumu sastādītāju un uzdevēju."

Katō ir pagodināta par iespēju vadīt raidījumu: "Esmu ārkārtīgi pagodināta būt "Gudrs, vēl gudrāks" komandā! Jau pirmo raidījumu filmēšanā pārliecinājos, ka mums ir patiesi lieliska komanda, kas mūs, jaunos dalībniekus, labprāt uzņem un pieņem kā savējos. Esmu ļoti priecīga, ka varu strādāt kopā ar tik pieredzējušu spēles vadītāju, kāds ir Toms Grēviņš, kā arī priecē tas, ka esmu pirmā meitene divpadsmit gadu laikā, kura tikusi pie raidījuma vadīšanas. Diezgan ilgi pie sevis manifestēju ideju par televīzijas raidījuma vadīšanu. Nu viens no maniem mazajiem sapnīšiem ir uzsācis savu piepildījuma ceļu." Viņa arī neslēpj, ka ikdiena aizrit, apmācot jaunos mūziķus un dziedātājus, tādēļ saskarsmē ar bērniem un jauniešiem gūtā pieredze un atziņas noder arī "Gudrs, vēl gudrāks" filmēšanas laukumā. "Priecājos, ka varu atbalstīt un iedrošināt tos spēles dalībniekus, kuri izjūt īpaši lielu satraukumu, būt viņiem blakus," stāsta Katō.

Jānis Baķis atzīst – būt daļai no raidījuma "Gudrs, vēl gudrāks" ir bijis viens no viņa sapņiem, par ko līdz šim skaļi nerunāja. "Esmu pārsteigts, priecīgs un gandarīts par to, ka sapnis ir piepildījies. Nevaru sagaidīt, kad varēšu sākt viesoties skolās, runāt ar bērniem un iepazīt viņus. Ticu, ka es spēju atrast kopīgu valodu ar jebkura vecuma bērniem. Tāpat ticu, ka mēs trīs – Katō, Toms un es – ļoti labi turpināsim nest "Gudrs, vēl gudrāks" ideju un vērtības," saka Jānis.

Izmaiņas skārušas ne tikai raidījuma vadītāju sastāvu, bet arī spēles noteikumus. "Ar nepacietību gaidījām divpadsmitās sezonas sākumu, lai redzētu, kā LTV komandas jaunās idejas patīk spēles dalībniekiem. Nu varam teikt – ļoti patīk! Skolēni priecājas, ka droši pārvar pirmo spēles kārtu un nevienu pēc tās neizslēdz, jauno vadītāju smiekli un enerģija piepilda Zaķusalas studiju un sarunu istabu," pauž raidījuma redaktore Sanita Auškāpa. Tāpat paplašināts papildiespēju klāsts, piemēram, pareizās atbildes noskaidrošanai var izmantot internetu vai arī lūgt skatītāju vai klasesbiedru palīdzību.

Erudīcijas spēle skolēniem "Gudrs, vēl gudrāks" katru gadu aicina ikvienu Latvijas vispārizglītojošo skolu 5. – 12. klašu skolēnu iesaistīties aizraujošā un izaicinošā zināšanu pārbaudē. Raidījums "Gudrs, vēl gudrāks" būs skatāms no 4. oktobra piektdienās plkst. 18.50 "LTV1" un "REplay.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!