Foto: Vida Press

Tehnoloģiju magnāts Īlons Masks un Itālijas premjerministre Džordžija Meloni apmainījušies ar laipnībām domnīcas "Atlantic Council" vakariņās Ņujorkā. Masks premjeri nodēvējis par "pat vēl skaistāku iekšēji nekā ārēji", bet premjere miljardieri saukusi par "īpaši nozīmīgu ģēniju", vēsta digitālais laikraksts "Politico".

Pirmdien prestižajās domnīcas vakariņās Ņujorkā Itālijas premjerministrei Džordžijai Meloni pasniedza "Globālo pilsoņu balvu". Šis pasākums kļuvis par ikgadējo Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās asamblejas pasaule līderu centrālo tikšanos.

Šīs balvas katru gadu domnīca "Atlantic Council" piešķir personām, kas snieguši kādu izcilu un atšķirīgu ieguldījumu transatlantisko attiecību stiprināšanā. Apbalvojumus katru gadu pasniedz Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās asamblejas nedēļā Ņujorkā.

Kontroversālais tehnoloģiju magnāts uz šo pasākumu tika uzaicināts pēc Itālija premjerministres lūguma, lai Masks sanākušos ar viņu iepazīstinātu. Tas izraisījis plašas diskusijas un nesaskaņas starp domnīcas personālu.

Masks iepazīstināja ar Džordžiju Meloni kā "kādu, kas ir pat vēl skaistāka iekšēji nekā ārēji", kā arī sauca viņu par "autentisku, godīgu un apdomīgu". "To ne vienmēr var teikt par politiķiem," viņš piebildis. Meloni savukārt Masku slavēja, saucot par "īpaši nozīmīgu ģēniju".

Pēc īsajām Maska piezīmēm un apskāviena Meloni, kas ir pirmā Itālijas premjerministre sieviete, izmantoja 15 minūtes runai, lai pastāstītu savu redzējumu par Rietumu konservatīvismu.

Pēc savas runas vairāk nekā 600 cilvēku lokam Meloni saņēma arī stāvovācijas no Maska.

Masks un Meloni pirms tam bija tikušies dažas reizes. Premjerministre miljardieri uzņēma savā rezidencē Romā pagājušajā gadā. Tur viņi apsprieda kopīgās intereses, piemēram, dzimstības samazināšanos rietumos un mākslīgā intelekta potenciālu. Masks bijis arī vieslektors politiskajā festivālā, ko pagājušajā decembrī rīkoja Meloni galēji labējā partija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!