Foto: Renārs Koris

26. septembra pievakarē "Galleria Riga" septītā stāva restorānā "Limone" notika kūku meistares Diānas Gobas recepšu grāmatas "16 226 grami cukura" atklāšanas svētki. Varēja nobaudīt gardu burkānu kūku, vērot saviesīgus ļaudis un pie dīdžeja pults, kā arī pasākuma vadītāja lomā bija iejuties Markuss Riva.

Grāmatas nosaukums "16 226 grami cukura" radies, saskaitot kopā visu cukura daudzumu, kas izmantots grāmatā iekļautajās receptēs. "Ne grama vairāk, ne mazāk, jo tieši tik smalka un niansēta ir konditorejas māksla – noslīpēta līdz pēdējam cukura graudiņam," rakstīts pašā grāmatas sākumā.

Atklāšanā grāmatas autore Diāna Goba stāstīja, ka ideja sarakstīt grāmatu viņai radusies pirmajā Covid-19 vilnī, taču viņa nobijusies. Apkārtējiem cilvēkiem nācies viņu "pabikstīt", lai tā taptu.

Diāna ir izmācījusies grafisko dizainu, kas atspoguļojas arī viņas kūkās, jo tās ir ļoti smalkas un visdažādākajās formās. Grāmatu kūku meistare rakstījusi pusotru gadu, jo ir ļoti pedantiska.

Intervijā "Delfi" Diāna stāstīja, ka kūkas un ēst gatavot viņa sākusi gatavot depresijas perodā: "Kā jau depresijā, vienmēr gribas ēst, un tad nu es ķēros klāt un sāku gatavot. Tā es arī izcepu savu pirmo kūku." Tā kā Diānai šī nodarbe iepatikusies, viņa to turpināja attīstīt un nu ir nonākusi arī līdz recepšu grāmatas izdošanai. Pilnu interviju ar Diānu par viņas profesiju, neveiksmēm un bērnību vari lasīt šeit.

No šodienas grāmata ir pieejama Latvijas grāmatnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!