Foto: Vida Press

1. oktobrī Teksasas advokāts Tonijs Bazbijs paziņojis, ka viņš pārstāv vairāk nekā 100 cilvēkus, kuri apsūdzējuši Šonu "Didiju" Kombsu, un viņš iesniegs šīs prasības tiesā, vēsta "NBC News". Apsūdzībās ir vardarbīgus seksuālus uzbrukumus, izvarošanas, nepilngadīgo seksuālu izmantošanu un citas darbības.

Konferencē, kas notika otrdien, 1. oktobrī, advokāts Tonijs Bazbijs sacīja, ka pārstāv 120 personas, kas apsūdz Didiju. Apsūdzībās minētie notikumi ir pat vairāk nekā 20 gadus seni.

"Mēs atklāsim tos, kas palīdzēja šai rīcībai aiz slēgtām durvīm. Mēs turpināsim šo lietu neatkarīgi no tā, kas tiks atklāts," preses konferencē teica Bazbijs. "Daudz ietekmīgu cilvēku... daudz netīru noslēpumu," teicis advokāts, kā arī norādīja, ka lietai pievienoti attēli, video un īsziņas.

Viņš piemetināja, ka apsūdzības iekļaus vardarbīgus seksuālus uzbrukumus jeb izvarošanas, seksa veicināšanu ar narkotikām vai citām vielām, kuras regulē valsts, video ierakstu izplatīšanu, nepilngadīgo seksuālu izmantošanu.

Advokāts norādīja, ka viņa birojā ar apsūdzībām pret Kombsu vērsušies vairāk nekā 3000 cilvēku un turpmāko 30 dienu laikā viņš plāno iesniegt tiesā prasības, kā arī vēlāk tiks nosaukti arī citu apsūdzēto vārdi.

Apsūdzētāji nāk no dažādiem štatiem, vairāk nekā no 25. Lielākā daļa – no Ņujorkas, Kalifornijas, Floridas un Džordžijas. Bazbijs sacīja, ka 23 no tiem, kuri vērsušies pie advokāta, laikā, kad iespējamie incidenti notikuši, bijuši nepilngadīgi. Daži gadījumi datējami pat ar 1991. gadu. Viens no apsūdzības izvirzītājiem iespējamā incidenta laikā bijis tikai deviņus gadus vecs.

Šons "Didijs" Kombss vēl joprojām kategoriski noliedz, ka jebkad būtu kādu seksuāli izmantojis, tostarp nepilngadīgos, vēsta Kombsa aizstāvju komanda. Kā arī viņš cer pierādīt, ka ir nevainīgs tiesā, kurā lieta tiks skatīta, "pamatojoties uz pierādījumiem nevis spekulācijām," savā ziņojumā sacīja Kombsa advokāte Ērika Vulfa.

Kombss kopš aresta 16. septembrī vēl joprojām atrodas Bruklinas Metropolitēna aizturēšanas centrā. Viņš apsūdzēts par seksa tirdzniecību, izspiešanu un transportēšanu lai nodarbotos ar prostitūciju. Drošības nauda apmaiņā pret Kombsa atbrīvošanu noraidīta divas reizes. Nākamā tiesa notiks 9. oktobrī un tiek lēsts, ja apsūdzības apstiprināsies, viņam var piespriest 15 gadus cietumā vai pat mūža ieslodzījumu.

Vairāk par Kombsa ballītēm, kurās viesojušās neskaitāmas slavenības un cilvēki bijuši ar "plikām pēcpusēm," kā arī par Kombsa krimināllietu lasi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!