Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ārsts Marks Čavess, kas apsūdzēts aktiera Metjū Perija nāvē no narkotiku pārdozēšanas, atzinis savu vainu, vēsta BBC.

Ārsts Marks Čavess Losandželosas tiesā mainīja savu atzīšanos uz "vainīgs" sazvērestības apsūdzībā, lai izplatītu ķirurģisko anestēzijas līdzekli ketamīnu. 54 gadus vecais Čavess darbojās ketamīna klīnikā un pārdeva ketamīnu ārstam Salvadoram Plasensijam, kurš savukārt to piegādāja Perijam.

Čavess ir viens no pieciem cilvēkiem, kas apsūdzēti Perija nāvē. 54 gadus vecais aktieris tika atrasts miris savā piemājas džakuzi Kalifornijas dienvidos pērnā gada oktobrī. Pēcnāves ekspertīzē viņa asinīs tika konstatēta augsta narkotiskās vielas ketamīna koncentrācija. Eksperti secināja, ka šīs vielas "akūtā iedarbība" viņu nogalinājusi. Ketamīnu lieto depresijas, trauksmes un sāpju ārstēšanai.

Čavess atzina, ka ketamīnu ieguvis gan no savas bijušās klīnikas, gan no vairumtirgotāja, izmantojot krāpniecisku recepti. Prokurori sacīja, ka Perija palīgs Kenets Ivamasa strādāja ar abiem ārstiem, lai nedēļās pirms viņa nāves nodrošinātu aktierim vairāk nekā 50 000 dolāru (41 000 eiro) vērtu ketamīnu.

Saskaņā ar apsūdzību abi ārsti apmainījās ar tekstiem, apspriežot, cik viņi varētu iekasēt no Perija par zāļu flakoniem, un viens ziņojums skan šādi: "Es prātoju, cik daudz šis stulbenis maksās." Tā kā Čavess atzīst savu vainu, apsūdzība var būt mazāka, jo viņš sadarbojas, lai palīdzētu izmeklēšanā. Tomēr viņam joprojām var draudēt līdz pat desmit gadu ilgs cietumsods.

"Viņš ir uzņēmies atbildību. Viņš sadarbojas," tiesā sacīja viņa advokāts. Čavess ir nodevis savu pasi un piekritis nekavējoties atteikties no savas medicīniskās licenses. Viņš ir atbrīvots pret drošības naudu līdz sprieduma pasludināšanai, kas gaidāms 2025. gada 2. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!