Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Trīs gadus pēc operatores Halinas Hačinsas nošaušanas filmas uzņemšanas laukumā filma "Rust" galu galā beidzot nonāks uz kinoekrāniem, taču tās zvaigzne un galvenais producents Aleks Boldvins pasaules pirmizrādē nepiedalīsies.

Atgādināsim, ka plašu mediju uzmanību izpelnījās krimināllieta, kurā Holivudas aktieris Aleks Boldvins uz filmēšanas laukuma ar 19. gadsimta ieroci nejauši sašāva divus kinolentes darbiniekus – vīrieti un sievieti. 2021. gada 21. oktobrī 42 gadus vecā filmas operatore Hačinsa Ņūmeksikas slimnīcā no ievainojumiem mira.

2022. gadā intervijā, ko publicēja laikraksts "The Hollywood Reporter", filmas "Rust" līdzproducents Anjuls Nigams sacīja, ka uzskata – viņi spēs pabeigt filmas uzņemšanu, tiklīdz būs pabeigta apšaudes incidenta izmeklēšana. ""Rust" ir šausminoša traģēdija," izdevumam sacīja Nigams. "Cerams, ka izmeklēšana drīz tiks atrisināta un atklās notikušo. Acīmredzami būs cilvēki, kuriem būs negatīvs viedoklis, taču esam pārliecināti, ka turpināsim veidot kvalitatīvas filmas."

"Mans paziņojums, ka biju pārliecināts, ka filmu varētu pabeigt, bija tikai mans optimisms, nevis reāls plāns," rakstīja Nigams. "Daudzi no iesaistītajiem cer pagodināt Halinu, pabeidzot viņas pēdējo darbu, taču šobrīd tā ir tikai cerība." Jau ziņojām, ka ieroču pārzine Hanna Gutjeresa-Rīda tika atzīta par vainīgu netīšā slepkavībā filmas "Rust" filmēšanas laukumā.

Nu izdevums "Hollywood Reporter", atsaucoties uz avotu, kas pārzina situāciju, apstiprināja, ka Boldvins izlaidīs pirmizrādi novembra beigās Starptautiskajā filmu festivālā "Camerimage" Polijā. Festivāls norisināsies no 16. novembra līdz 23. novembrim Polijā.

Festivāla rīkotāji ir paziņojuši, ka pirmizrāde notiks par godu Hačinsai.

Pēc seansa sekos unikāla diskusija ar režisoru Džoelu Soulzu, kurš arī tika sašauts 2021. gada oktobrī. Viņam pievienosies operatore Bjanka Klaina, kas iesaistījās projekta pabeigšanā, un Hačinsas iemīļotais AFI kino skolas mentors Stīvens Laithils.

Tur viņi apspriedīs "notikumus saistībā ar filmu, piedāvājot ieskatu ražošanas turpināšanā pēc Halinas nāves", teikts paziņojumā presei. "Filmas veidotājiem bija ļoti svarīgi saglabāt Hačinsas māksliniecisko redzējumu, lai arī cik milzīgs izaicinājums tas bija visai filmēšanas komandai. Viņi cerēja, ka godam izpildīs savu pienākumu – pabeigt viņas darbu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!