Foto: F64

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) saņēmusi viena miljona eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "Mikro Tik", kas tikšot novirzīts onkoloģijas ārstniecības un aprūpes attīstībai, liecina slimnīcas vēstījums sociālajā vietnē "Facebook".

"Mikrotīkla atbalsts ir ārkārtīgi daudzšķautņains – no dažādiem nelieliem, bet būtiskiem uzlabojumiem mūsu nodaļās, līdz lieliem projektiem, kuru ietekmi jutīsim vēl nākotnē. Šī palīdzība, pirmkārt, nodrošina modernākas ārstniecības metodes un tehnoloģijas pacientiem, kā arī atbalsta un motivē mūsu personālu. Šie ziedojumi maina slimnīcas vidi šodien un veido stabilu pamatu arī nākotnes iecerēm," stāsta Valts Ābols, Bērnu slimnīcas vadītājs.

Bērnu slimnīcas fonds atgādina, ka uzņēmums "MikroTik" atbalsta Bērnu slimnīcu jau no 2015. gada, kad Bērnu slimnīcas fonds saņēma pirmo ziedojumu viena miljona eiro apmērā ar mērķi palīdzēt BKUS Hematoonkoloģijas nodaļai un tās pacientiem. "Mūsu ciešā sadarbība turpinās, un arī šī gada septembrī esam saņēmuši šādu iespaidīgu ziedojumu," vēsta fonds.

"SIA Mikrotīkls deviņu gadu laikā sniegtais ieguldījums Bērnu slimnīcā ir jūtams teju ik uz soļa, jo ziedojumi palīdzējuši gan veidot bērniem draudzīgāku vidi, gan uzlabot ārstniecības pakalpojumu kvalitāti dažādās nodaļās, taču tikpat liela atbalsta daļa nav acīmredzama. Tā ir finansiālā palīdzība bērnu onkoloģijas pacientiem un investīcijas nākotnes diagnostikas un ārstniecības attīstībā, kā rezultātus jutīsim vēl pēc daudziem gadiem. Arī šis jaunākais ziedojums ciešā sadarbībā ar ziedotāju ļaus īstenot bērnu onkoloģijas jomai nozīmīgus projektus. Esam ļoti pateicīgi par izrādīto uzticēšanos mūsu darbam un misijai un par nozīmīgo atbalstu Latvijas bērnu veselības uzlabošanā šodien un nākotnē," pauž Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

Kopumā līdz šim ziedojumos no SIA "Mikrotīkls" saņemti jau vairāk nekā 5,7 miljoni eiro, no kuriem tieši onkoloģijas jomai līdz šim piešķirti 1 477 132,86 eiro. Tajā skaitā valsts neapmaksātiem medikamentiem onkoloģijas pacientiem piešķirti 252 950 eiro, jaunu ārstniecības un diagnostikas metožu attīstīšanai un ieviešanai veltīti 528 tūkstoši eiro, bet vēl 38 400 eiro paredzēti bērnu onkoloģijas pacientu reproduktīvās nākotnes saglabāšanai.

Atbalsts tiek sniegts arī onkoloģijas pacientu ģimenēm – transporta izdevumu kompensēšanai uz un no ārstniecības iestādes, piešķirot 59 tūkstošus eiro. 180 tūkstoši eiro 2019. gadā tika ieguldīti Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas īpašā rotaļu laukuma izveidei, bet citam nodaļas un diagnostikas aprīkojumam sniegti vēl 286 tūkstoši eiro. Savukārt Hematoonkoloģijas nodaļas personāla apmācībām, psiholoģiskajam atbalstam, kā arī pacientu un piederīgo izglītošanai veltīti 132 tūkstoši eiro.

1 982 004,89 eiro no uzņēmuma ziedojumiem izlietoti vai rezervēti dažādām citām Bērnu slimnīcas vajadzībām un projektiem, tostarp 200 tūkstoši eiro ieguldīti atjaunotās Rehabilitācijas klīnikas iekārtošanā un 400 tūkstoši eiro jaunuzbūvētā Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra iekārtošanā. Uzņēmuma ziedojumi tikuši veltīti arī personāla tālākizglītībai un pieredzes apmaiņai ārvalstīs, ārvalstu speciālistu piesaistei, pacientu pieredzes uzlabošanas iniciatīvām, kā arī Vecāku mājas atjaunošanai un virknei citu projektu. Papildus naudas ziedojumiem uzņēmums regulāri atbalsta Bērnu slimnīcu arī ar mantiskajiem ziedojumiem, nodrošinot slimnīcas IT infrastruktūru ar pašu ražotajiem maršrutētājiem vairāku desmitu tūkstošu eiro vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!